top of page

טיפים ממני

המטבח הדל פחמימה מאופיין ברשימת חומרי גלם מעט שונה ממה שאנחנו מכירים ורגילים מאפייה ובישול "רגילים" ולכן ריכזתי פה עבורכם רשימת טיפים הנוגעים לחומרי הגלם שאנו משתמשים בהם במטבח ביתי מודע פחמימה.

בגלל הרצון להתאים את המתכונים לרגישויות שונות אני מצרפת לכם גם אפשרויות לתחליפים שונים.

קריאה מהנה ! עדי

שוקולד בתזונה דלת פחמימה

בתזונה דלת פחמימה, כשאנחנו אוכלים או משתמשים בשוקולד לאפייה, ההתלבטות היא בדר”כ בין שוקולד מריר 85% ומעלה של מוצקי קקאו, לבין שוקולד חלב/מריר ללא תוספת סוכר ולכן עשיתי בדיקה של 4 סוגי שוקולד שונים ותמהיל הרכיבים שלהם.

מה הם חומרי הגלם שצריך במטבח דל פחמימה?

אחת השאלות העיקריות שמגיעות אלי מכם היא - מה הם חומרי הגלם שצריך במטבח דל פחמימה?
וזו שאלה מאוד חשובה בעיני, משום שהשינוי והמעבר לתזונה מאוזנת ודלת פחמימה מתחיל לדעתי במזווה שלכם!

שמרים בתזונה דלת פחמימה-קיטוגנית

הכל על השמרים! מה הם השמרים? איך אפשר להיעזר בהם בתזונה דלת פחמימה-קיטוגנית?ועוד כל מיני טריקים לאפייה דלת פחמימה :)

אבקת חלבון באפייה דלת פחמימה

מה זה בעצם אבקת חלבון?
על איזו אבקת חלבון אני ממליצה?
האם ניתן להמיר אותה בחומר גלם אחר במתכון? ועוד.

איך עומדים בפיתוי בפני לחמים ומאפים?

הרבה פעמים שואלים אותי האם לא קשה לי לשבת בשולחן ליד לחמים ומאכלים אחרים שפחות מומלצים בתזונה דלת פחמימה. והתשובה שלי היא תמיד "תהיו מוכנים".

נפלאות הטחינה באפייה דלת פחמימה

אחד הדברים האהובים עלי בתבל הוא טחינה!
טחינה כמתבל, טחינה כרוטב לסלט, טחינה גולמית כממרח, טחינה בבישול, ולאחרונה גיליתי גם את נפלאותיה של הטחינה באפייה!
אז למה טחינה?

חמאת שקדים - עולם ומלואו בתזונה הדל"פית

‎ כמה עובדות שלא ידעתם על חמאת שקדים
ולמה אתם חייבים שתהיה לכם צנצנת בשלוף בבית!

קסנטן גאם בתזונה דלת פחמימה

קסנטן גאם- רכיב הפלא לאפייה דלת פחמימה?
יש באפייה ללא גלוטן ודלת פחמימה כמה רכיבים חיוניים שלמעשה מחליפים את הגלוטן שנמצא במאפים "רגילים".
אחד מהרכיבים האלו הוא הקסנטן גאם.

על קמח שקדים בתזונה דלת פחמימה

כמה מילים על קמח שקדים, הלוא הוא הקמח הנפוץ ביותר באפייה דלת פחמימה! שהיא הכי קלה, והכי פחות מורכבת והכי מתגמלת גם מבחינת הערכים וכמובן שמבחינת הטעמים.

קצת על פסיליום

יש בתזונה דלת פחמימה הרבה רכיבי גלם מדליקים, החל מקמחים, ממתיקים, מתפיחים ועוד.
אחד מחומרי הקסם שיצא לי להכיר הוא הפסיליום.
אז מה זה בעצם הפסיליום ולמה הוא משמש?

על שמרים בתזונה דלת פחמימה

מה הכי חסר לכם בתזונה דלת פחמימה-קיטוגנית?
אני חושבת שלפחות 80% מכם אמרתם לעצמכם עכשיו "לחם"!
והרבה פעמים אני שואלת את עצמי למה לחם? יש כל כך הרבה מאכלים ודברים טעימים ומספקים מסביבנו - אז למה דווקא לחם?

קיטו שפוי

כשאומרים לכם תזונה קיטוגנית, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש?

bottom of page