top of page

טבלת המרות

בתזונה דלת פחמימה אנחנו משתמשים בקמחים וממתיקים שונים מאלו שאנו מכירים
מהמטבח המערבי ה"רגיל". לנוחיותכם קיבצתי כאן כמה נתוני המרה, משקלים, אחוזי מתיקות וערכים תזונתיים של הקמחים, התוספים והממתיקים העיקריים שבהם אני משתמשת במתכונים שלי.

 

חשוב לציין שיש עוד סוגי קמחים, ממתיקים ומעבים שמתאימים לתזונה, אבל החלטתי שכאן ארכז
את המידע על הרכיבים שניתן להשיג בקלות בכל רשתות השיווק בארץ 
שבהם אני משתמשת באופן מירבי.

 

הכנתי לכם רשימה של קמחים נוספים שטובים לשימוש באפייה דלת פחמימה:
קמח פשתן

קמח גרעיני חמניה

קמח גרעיני דלעת

 קמח בוטנים

קמח שומשום
 

את מרבית הקמחים האלה קשה יותר להשיג בארץ או שניתן להשיג אותם רק בחלק מחנויות הטבע,
אולם ניתן ואפשרי לייצר אותם באופן עצמאי בבית, על ידי טחינה של הרכיב העיקרי בבלנדר מאוד חזק/מטחנת קפה.
 

באופן כללי אני לא ממליצה לנסות "להפוך" באופן ישיר מתכונים "רגילים" למתכונים דלי פחמימה, אבל במידה וצברתם קצת ניסיון עם מתכונים ורכיבים מהמטבח הדל פחמימה, הנתונים הבאים יוכלו לעזור לכם.
 

הנה נתוני ערכים תזונתיים וטבלאות המרה
לקמחים המרכזיים באפייה בתזונה דלת פחמימה

(נתוני הערכים התזונתיים מתייחסים לכמות של ¼ כוס)

 

הוסף כותרת (10).jpg
הוסף כותרת (12).jpg
הוסף כותרת (11).jpg
הוסף כותרת (13).jpg
הוסף כותרת (14).jpg
הוסף כותרת (15).jpg
הוסף כותרת (17).jpg
הוסף כותרת (20).jpg
הוסף כותרת (19).jpg
הוסף כותרת (21).jpg

בתזונה דלת פחמימה אנחנו משתמשים בקמחים וממתיקים שונים מאלו שאנו מכירים
מהמטבח

פסיליום 
הפסיליום בעקרון משמש ברפואה העממית והטבעית לטיפול בעצירות ובעיות מטאבוליות נוספות. באפייה דלת פחמימה הוא סופח אליו את הנוזלים ומהווה רכיב קושר (תחליף לגלוטן) שנותן נפח וגמישות למאפה בנוסף לכך שהוא מוסיף ערכים תזונתיים וסיבים למתכון.

 

אבקת חלבון

אמנם לא מדובר בקמח, אבל במתכוני אפייה דלת פחמימה יש לעתים שימוש באבקת חלבון כתחליף לחלק מהמסה של הקמחים. האבקת חלבון משפרת את המרקם במאפה ובנוסף מעשירה את הערכים התזונתיים של המתכון.

הוסף כותרת (16).jpg
הוסף כותרת (18).jpg
bottom of page