אבקת חלבון באפייה דלת פחמימה
מה זה בעצם אבקת חלבון?
על איזו אבקת חלבון אני ממליצה?
האם ניתן להמיר אותה בחומר גלם אחר במתכון? ועוד.
בכל פעם שאני מעלה מתכון שיש בו אבקת חלבון, אתם חוזרים אלי עם מלא שאלות.
מה זה בעצם אבקת חלבון?
על איזו אבקת חלבון אני ממליצה?
האם ניתן להמיר אותה בחומר גלם אחר במתכון? ועוד.
אני אנסה לענות לכם על כל השאלות שקשורות לאבקת חלבון.
אז אבקת חלבון היא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי באפייה דלת פחמימה.
היא נכנסת למתכון כחלק מהמסה של הקמחים ובעיני היא מצויינת לשימוש בעיקר בעוגות ומאפים דלי פחמימה.
אז מה זה בעצם אבקת חלבון?
מדובר למעשה בחלבון שעבר תהליך ייבוש לאבקה והוא מגיע ממקורות שונים - יש אבקת חלבון על בסיס סויה, יש אבקת חלבון על בסיס אפונה, יש אבקה על בסיס ביצים וגם על בסיס מי גבינה, כשמבחינת אופי התזונה הדלת פחמימה נעדיף אבקת חלבון על בסיס ביצים או על בסיס מי גבינה.
אבקת חלבון היא למעשה תוסף תזונה לכל דבר, וחשוב כמו בכל מוצר לבדוק שאנחנו קונים אבקת חלבון שהיא כמה שיותר "נאמנה" לרכיב המקורי שלה וכמובן ללא תוספת של טעמים וסוכר.
אני מאוד אוהבת להשתמש באבקת חלבון על בסיס מי גבינה שבעצם מופקת מחלב, כשהחלבון מסונן מהחלב בתהליך הייצור של הגבינה.
אז מה הסיבה לשימוש באבקת חלבון באפייה דלת פחמימה?
קיימות 2 סיבות עיקריות - נתחיל מהערכים התזונתיים שיש באבקה.
אני מזכירה שתזונה דלת פחמימה היא למעשה תזונה שבה אנחנו מלמדים את הגוף לשאוב את האנרגיה שלו משומנים וחלבונים (במקום מפחמימות וסוכרים) ולכן נרצה להעשיר את התזונה שלנו בערכי חלבון גבוהים.
הסיבה השנייה היא שהאבקת חלבון פשוט מעניקה אווריריות למאפה כשהיא חלק מהמסה של הקמחים.
האפייה עם קמחים דלי פחמימה, כמו קמח שקדים או קמח קוקוס, מייצרת לפעמים מאפה צפוף יותר לעומת מאפה "רגיל" והשימוש באבקה משפר את המרקם באופן משמעותי.
ובכל זאת, אם לא מצאתם או אם אתם פחות בעניין של תוספי תזונה, ניתן להמיר את האבקת חלבון בקמח שקדים, ביחס של 1:1.
מקווה שהצלחתי לשפוך קצת אור על השימוש באבקת חלבון באפייה דלת פחמימה.
נתראה פה בסוף שבוע עם עוד מתכונים חדשים דנדשים!