top of page

האם שומן משמין?


האם שומן משמין? והאם הוא באמת הנאשם העיקרי במגוון המחלות של ימינו?
אז בואו נדבר על זה רגע ונבין איך שומן הוא בעצם הרכיב הסודי שיביא אותנו לשקט תזונתי ואפילו לאריכות ימים.
אבל לפני כן, בואו נבחין בין סוגי השמנים/שומנים.

האם שומן משמין?

מה הופך שמן לבריא?
1. מקור טבעי - שמנים ממקורות טבעיים וכמה שפחות מעובדים .
2. נוגדי חמצון - שמנים שעשירים בנוגדי חמצון כמו שמן זית.
3. נקודת עישון - שמנים שמתאימים לבישול בחום גבוה מבלי שישרפו ויתחמצנו.

ומכאן שהשמנים המועדפים הם:
שמן זית, שמן אבוקדו, שמן קוקוס, חמאה, שומן חן החי (למשל בקר).

השמנים שמהם אנחנו רוצים להימנע הם שמני זרעים, כמו למשל:
שמן סויה, תירס, חמניות, קנולה - שמנים שהם תוצר של עיבוד תעשייתי ואינם ניתנים לעיכול תקין. ולמרות שאלו השמנים הנפוצים בתעשיית המזון - הם מזיקים לנו בצורה כה משמעותית שהם בין הגורמים המשמעותיים למחלות הנפוצות של ימינו.

ומה הם השמנים המועדפים עלי?

שמן זית-
שמן המופק מזיתים, מכיל כמות גבוהה של שומנים חד-בלתי-רוויים ונוגדי חמצון חזקים. מגיע ברמות חוזק וטעמים שונים ואפשר לשלב אותו בסלטים, תבשילים, מאפים ואפילו קינוחים.
שמן הזית מתאים לטיגון קל בשל נקודת עישון יחסית גבוהה (עד 190-200 מעלות צלזיוס).

החמאה-
מופקת מחלב פרה או כבשה ועשירה בשומנים רוויים. נפלאה לטיגון קל (למשל ביצים וגם בשרים למי שאינו שומר כשרות), מעולה לרטבים, ממרחים מתוקים ונפוצה מאוד באפייה, בשל תרומתה למרקם ולטעם.
במתכונים השונים, שומרי הכשרות/הרגישים ללקטוז יכולים להמיר את החמאה בחמאת קוקוס או בשמן קוקוס.
בנוסף, חשוב שתשתמשו בחמאה ולא בממרח חמאה (מרגרינה, מזולה, ממרח לורפאק וכד׳ - אלו מוצרים שמבוססים על שמנים מעובדים ומזיקים).


שומן בקר-
מה שמוכר לנו גם כ"טאלו", מופק בעצם משומן הפרה. נפלא לטיגון משום שאינו נשרף בחום גבוהה, ומוסיף המון טעם ועומק לתבשילים ורטבים.
את השומן הזה ניתן לקנות בד״כ במעדניות/קצביות וגם ניתן להכין בבית באופן עצמאי.

👈 שמן ה-MCT-
שמן שמופק משמן קוקוס או שמן דקלים, מתעכל בקלות ומהווה מקור אנרגיה שתורם לתחושת שובע.
יתרונותיו במטבח הדל פחמימה בולטים משום שהוא ניטראלי מבחינת הטעם והצבע שלו, ולכן לא משפיע על טעמם של מאכלים.
אני מכינה אתו מיונז, מוסיפה למאפים ולעיתים מטגנת אתו.
יש לקחת בחשבון שהוא פחות מתאים לטיגון עמוק וארוך, בגלל נקודת עישון נמוכה.

ולסיכום, שמנים הם חלק בלתי נפרד מהתזונה היומיומית שלנו והם מקור ראוי וחשוב לאנרגיה ולכן אנחנו חייבים לבחור אותם בקפידה מרובה!

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page