top of page

על קמח שקדים בתזונה דלת פחמימה

כמה מילים על קמח שקדים, הלוא הוא הקמח הנפוץ ביותר באפייה דלת פחמימה! שהיא הכי קלה, והכי פחות מורכבת והכי מתגמלת גם מבחינת הערכים וכמובן שמבחינת הטעמים.

על קמח שקדים בתזונה דלת פחמימה

הקמח שקדים הוא הקמח שמשתמשים בו הכי הרבה, והוא למעשה שקדים טחונים למרקם כל כך דק עד שהם מהווים קמח לכל דבר.
חשוב להבחין בין שקדים טחונים לבין קמח שקדים - קמח שקדים טוחנים משקדים מולבנים וקלופים והקמח בהיר ועדין יותר. בעוד ששקדים טחונים, הם בעצם שקדים עם קליפה שנטחנו, המרקם שלהם גס יותר והצבע יותר כהה.

אז מה אתם יכולים להכין מקמח שקדים??
הכל !! הוא מעולה בעוגות ולחמים שהם על בסיס קמח שקדים, הוא עובד יפה בשילוב עם קמחי דל"פ נוספים והוא תומך בבצקים דל"פ שהם על בסיס גבינה. הוא אפילו נהדר לציפוי של שניצלים ואני משתמשת בו גם בקציצות במקום פירורי לחם.

מה חשוב לכם לדעת כשאתם משתמשים בקמח שקדים?
1. קמח שקדים לא יודע לתפוח כמו קמח חיטה ובהתנהגות שלו הוא סופח אליו יחסית הרבה נוזלים, ולכן תוצרי האפייה שיש בהם קמח שקדים הם נמוכים בגובה (גם עם תוספת של אבקת אפייה/א. סודה לשתייה).
2. שקדים משחימים ונשרפים מהר ביחס לקמח רגיל ולכן אפייה עם קמח שקדים תתקיים בטמפ' נמוכה יחסית למאפה מקביל שהיינו אופים עם קמח רגיל.
3. בגלל שקמח שקדים "שביר" יחסית (אין בו גלוטן כמו בחיטה) מומלץ תמיד לצנן את המאפה היטב לפני חילוץ מהתבנית, החיתוך וההגשה.
ועכשיו לנושא המשמעותי של המחיר, משום שקמח שקדים זה מוצר יקר ומשתמשים בו באפייה דלת פחמימה הרבה.
למשל, מתכון של עוגה דלת פחמימה בגודל "משפחתי" יכול לכלול עד 2-2.5 כוסות של קמח שקדים, שזה כ-250-300 גרם. בד"כ דרוש פחות קמח שקדים פר מתכון בגודל "רגיל", אבל הנכון הוא להניח שחבילה ארוזה של קמח שקדים במשקל של 250-300 גרם תספיק לכם להכנה של 1-2 מתכונים במקסימום.

אז איפה הכי כדאי ומשתלם לכם לקנות?
אני ממליצה תמיד לקנות את הקמח שקדים במשקל ועדיף בחנויות טבע ובריאות.
למשל, חבילה ארוזה של 250 -300 גרם קמח שקדים יכולה לעלות 23-24 ש"ח.
לעומת זאת, קילו קמח שקדים במשקל יעלה אותו המחיר ואפילו פחות בחנויות טבע ובריאות.
מקווה שהצלחתי לשפוך קצת אור על המוצר הכל כך בסיסי בתזונה והוא הקמח שקדים.

bottom of page