קצת על פסיליום
יש בתזונה דלת פחמימה הרבה רכיבי גלם מדליקים, החל מקמחים, ממתיקים, מתפיחים ועוד.
אחד מחומרי הקסם שיצא לי להכיר הוא הפסיליום.
אז מה זה בעצם הפסיליום ולמה הוא משמש?
יש בתזונה דלת פחמימה הרבה רכיבי גלם מדליקים, החל מקמחים, ממתיקים, מתפיחים ועוד.
אחד מחומרי הקסם שיצא לי להכיר הוא הפסיליום.
אז מה זה בעצם הפסיליום ולמה הוא משמש?
הפסיליום הוא למעשה תוסף תזונה שמופק מקליפות זרעי לחך ובעיקרון עוזר לטיפול בכל מיני בעיות בקיבה.
באפייה משתמשים בעצם בקליפות פסיליום טחונות (נראה קצת כמו נסורת או כמו אבקה וגם נותן צבע “שחום” למאפה).
הרעיון בפסיליום זה שהוא סופח אליו הרבה נוזלים ובכך הוא קושר ביחד את כל מרכיבי המאפה וממש נותן נפח ואווריריות למאפה.
ולכן, משתמשים בו בעיקר בלחמניות ולחמים.
👈 כמה טיפים לעבודה עם הפסיליום:
1. בהכנת מאפה עם פסיליום, נערבב קודם כל את הרכיבים היבשים, ביניהם הפסיליום, ואח”כ נוסיף לזה את הנוזלים/מים. צריך להמתין כמה דק’ לספיחה של המים, תוך כדי ערבוב של הרכיבים.
2. את הבצק שנוצר במאפה שיש בו פסיליום צריך ללוש במשך כמה דק’. הלישה גורמת למים להיטמע באופן מוחלט בבצק ולהעניק לו את הלחות והגמישות הרצויה.
3. לפני שאנחנו מרדדים את הבצק עם הפסיליום, צריך להניח אותו בצד ל-5-10 דק’ לפחות. בזמן הזה הבצק מתייצב והפסיליום מגיע למקסימום ספיחה של הנוזלים.
אז כדי שתכירו את הרכיב הזה יותר מקרוב, ריכזתי לכם בפוסט הזה כמה מתכונים שהרכיב העיקרי בהם הוא הפסיליום- והוא שנותן להם את המרקם האווירירי והתחושה ה”לחמית”.
אז יאללה לעבודה:
1. לחמניות ביס
https://bit.ly/3ThTcN0
2. לחם קיטוגני טבעוני
https://bit.ly/3Ef6uW8
3. נאן הודי
https://bit.ly/3UjViNB
4. לחם גרעיני דלעת וקוקוס
https://bit.ly/3hl1S7U
מחכה לראות מה אתם מכינים וכמו תמיד זמינה לכל התייעצות או שאלה,
עדי