שוקולד בתזונה דלת פחמימה
בתזונה דלת פחמימה, כשאנחנו אוכלים או משתמשים בשוקולד לאפייה, ההתלבטות היא בדר”כ בין שוקולד מריר 85% ומעלה של מוצקי קקאו, לבין שוקולד חלב/מריר ללא תוספת סוכר ולכן עשיתי בדיקה של 4 סוגי שוקולד שונים ותמהיל הרכיבים שלהם.
שמעתם ששוקולד מריר זה בעצם בריא?
בתזונה דלת פחמימה, כשאנחנו אוכלים או משתמשים בשוקולד לאפייה, ההתלבטות היא בד”כ בין שוקולד מריר 85% ומעלה של מוצקי קקאו, לבין שוקולד חלב/מריר ללא תוספת סוכר ולכן עשיתי בדיקה של 4 סוגי שוקולד שונים ותמהיל הרכיבים שלהם.
אז נתחיל עם שוקולד מריר 85%-90%:
הרכיב הראשון הוא עיסת קקאו- חומר גלם שמפיקים ממנו חמאת קקאו ואבקת קקאו והיא מגיעה כבלוק מוצק בצבע כהה של שוקולד מריר.
אחריה מגיעה חמאת הקקאו- שהיא השמן שמופק מפולי הקקאו והיא גם הבסיס לשוקולד לבן כשלא מוסיפים את הקקאו. בנוסף, היא יכולה להיות אחלה תחליף לחמאה באפייה עבור מי ששומר כשרות או נמנע מלקטוז.
אחריה מגיעה אבקת קקאו-
אבקה כהה שמופקת מייבוש וטחינה של פולי הקקאו.
ואח”כ סוכר קנים גולמי/פרוקטוז-שזה סוכר לכל דבר.
אחרי כן יש לנו חומר מתחלב-חומר שמקשר בין שני חומרים שלא מתערבבים זה עם זה ונותן למוצר הסופי מרקם אחיד ויציב.
וחומרי טעם וריח-
בדרך כלל תמצית בטעם וניל.
בסה”כ:
14-19 גרם פחמימות ל-100 גרם שוקולד (בערך חפיסה אחת של שוקולד) מתוכם 9-14 גרם סוכרים.
ואחוז גבוה יחסית של מוצקי קקאו, מגיע גם ל-90%.
ומכאן נעבור לרשימת הרכיבים בשוקולד מריר ושוקלד חלב שהם ללא תוספת סוכר.
כמות הממתיק: בשוקולד חלב ללת״ס הממתיק מופיע כרכיב הראשון ובשוקולד מריר ללת״ס הוא מופיע כרכיב שני.
סוג הממתיק - מלטיטול.
למרות שהשימוש בו נפוץ, הממתיק נחשב כמזיק למעיים וכבעל אינדקס גליקמי גבוה ולכן הוא לא מומלץ לחולי סכרת.
שאר הרכיבים זהים לזה של השוקולד הרגיל, רק בתמהיל שונה, מה שמביא לכך שכלל מוצקי הקקאו בשוקולד ללא תוספת סוכר יהיה נמוך בהרבה ממוצקי הקקאו שיש בשוקולד רגיל.
מבחינת פחמימות וסוכרים אנחנו מסתכלים על-
פחמימות - כ-35-50 גרם ל-100 גרם
סוכרים - 7-0 גרם
אז איך מסכמים? יש יתרונות וחסרונות ל-2 סוגי המוצרים:
היתרון הבולט בשוקולד מריר, הוא כמות מוצקי הקקאו והיעדר הממתיק. לעומת זאת, החיסרון העיקרי שלו הוא הסוכר.
היתרון הבולט בשוקולד ללא תוספת סוכר, הוא כמות הסוכר הנמוכה ולעיתים גם אפסית, וגם בהרבה מקרים הוא מתוק וטעים יותר, לעומת זאת החיסרון העיקרי שלו הוא הממתיק שיש בו שמזיק לבריאות.
ובכל מקרה זכרו שההתאמה של הממתיק לעומת הסוכר, מעבר לכמות של הפחמימות מאוד תלויה בצרכים האישיים הבריאותיים שלכם.