נפלאות הטחינה באפייה דלת פחמימה
אחד הדברים האהובים עלי בתבל הוא טחינה!
טחינה כמתבל, טחינה כרוטב לסלט, טחינה גולמית כממרח, טחינה בבישול, ולאחרונה גיליתי גם את נפלאותיה של הטחינה באפייה!
אז למה טחינה?
הטחינה מכילה שומן חד בלתי רווי שנחשב כמועיל להעלאת הכולסטרול הטוב ומונע מחלות כלי דם ולב.
בנוסף, טחינה מלאה (שימו לב שיש גם טחינה "רגילה" וגם טחינה מלאה משומשום מלא), מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים שמגיעים מקליפת הגרעין, והם מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
בנוסף, הטחינה המלאה מכילה כמות גבוהה של סידן (פי 4 מטחינה רגילה!), ומינרלים נוספים כמו ברזל, זרחן, מגנזים ואבץ.
כן צריך לזכור שלטחינה יש גם ערך פחמימה מכובד יחסית.
ב-100 גרם טחינה יש 21 גרם פחמימה
ב-1 כף טחינה (כ-15 גרם), יש 3.18 גרם פחמימה
כך שעבור מי שנמצא בתזונה שמחייבת ספירת פחמימות יומית כדאי לקחת את הנתון הזה בחשבון.
רוצים לנסות לאפות עם טחינה?הנה מתכון מעולה לקרקר טחינה דל פחמימה:
מצרכים:
100 גרם גרעיני דלעת
50 גרם גרעיני חמניה
4 כפות זרעי פשתן
2 כפות זרעי צ'יה
3-4 כפות קמח שקדים
2 ביצים
2 כפות טחינה זעתר (אפשר גם טחינה רגילה)
1/4 כפית מלח
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד את הביצים והטחינה. להוסיף לתערובת את הקמח שקדים והמלח ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. להוסיף לתערובת את הגרעינים והזרעים ולערבב היטב ליצירת תערובת אחידה.
4. להעביר את התערובת לתבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה ולשטח מעט בעזרת כף. להניח מעל התערובת נייר אפייה נוסף ו"לרדד" את התערובת בעזרת מערוך לקבלת משטח בלילה דק ככל האפשר.
5. להסיר את נייר האפייה העליון ובעזרת סכין חדה לסמן מרובעים.
6. להכניס לתנור לאפייה של 10 דק', עד לקבלת הזהבה.
7. לצנן לגמרי לפני שמפרידים את הקרקרים ומגישים או מעבירים לכלי אחסון.