סושי חגיגי למנה ראשונה
30 דק׳ וזה מוכן!
דל פחמימה | ללא גלוטן
ללא אפייה
ככמות הסלמון והמילוי שאתם מכינים
יש לי רעיון בשבילכם למנת חג דלת פחמימה ומטריפה!
מנה שמשלבת דגים וביצים וניחוחות של חג, לצד הקלילות של הסושי האהוב והמוכר. מנה יפה ועדינה שתיתן לאורחים שלכם הרגשה של ארוחה במסעדת יוקרה.
המנה הזו מבוססת בראש ובראשונה על דג סלמון כבוש שמאוד קל להכין בבית, אבל אפשר להכין אותה כמובן גם עם סלמון קנוי.
מעל הסלמון מגיע אבוקדו ומעליו סלט ביצים ביתי ועשיר בטעמים.
וכדי להשלים את החגיגה מוסיפים אגוזי פקאן למעט קראנץ׳.
מצרכים:
לסלט ביצים:
8 ביצים קשות
1 בצל קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1-2 כפות שמן זית לטיגון
1/4-1/3 כוס מים
3 כפות מיונז ביתי
1 כפית חרדל גדושה
מלח ופלפל לפי הטעם
למתכון לסלמון הכבוש הקליקו כאן
למתכון למיונז הביתי הקליקו כאן
רכיבים נוספים למילוי של הסושי:
אבוקדו
אגוזי פקאן קצוצים גס
לקישוט ותיבול נוסף (תוספת שאינה חובה):
טריאקי אמינו
1 כף של עירית קצוצה
קורט מלח גס
הכנה:
סלט ביצים:
1. במחבת רחבה לחמם שמן זית ולטגן את הבצלים.
2. אחרי שהבצלים מגיעים לשקיפות (כ-5-7 דק׳) להוסיף למחבת מים ולבשל את התערובת מכוסה ועל אש נמוכה-בינונית במשך כרבע שעה, עד לריכוך של הבצלים (מומלץ לערבב מידי פעם).
3. בקערה רחבה וגדולה לגרד את הביצים הקשות בעזרת פומפיה.
4. להוסיף לביצים את תערובת הבצלים, המיונז, החרדל והתבלינים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה של הסושי:
1. להניח נייר אפייה מעל מגש.
2. להניח מעל הנייר פרוסות דקות ככל הניתן של הסלמון הכבוש.
3. להניח מעל הסלמון פרוסות של אבוקדו (אני ממליצה לקלוף את האבוקדו בעזרת קולפן של ירקות ואז בעזרת הקולפן לפרוס פרוסות דקות של האבוקדו).
4. להניח מעל פרוסות האבוקדו סלט ביצים (שימו לב לכמות על מנת שתוכלו לסגור בקלות את הסלמון לגליל ביחד עם המילוי).
5. בעזרת נייר האפייה לגלגל בעדינות את הסלמון עם המילוי שבפנים ליצירת גליל סגור.
6. לעטוף את רול הסלמון עם המילוי בעזרת נייר האפייה ולהכניס למקרר להתייצבות למשך חצי שעה-שעה.
7. מעל צלחת הגשה לזלף מעט טריאקי אמינו (לא חובה). להסיר את נייר האפייה מהרול של הסלמון ובעזרת סכין חדה במיוחד לפרוס לגלילים קטנים, בעובי של כ-1-1.5 ס״מ (למראה של רול סושי).
8. להניח את חתיכות הסושי מעל לצלחת ההגשה.
9. לפזר עירית קצוצה מלח גס ופקאן לפני ההגשה.