מתכון שמרגש אותי במיוחד! ואולי תחשבו שזה מוזר, כי זה כולה מתכון למיונז!
אז למה אני כ״כ מתרגשת?
כי הוא מתכון בסיס! עם המתכון הנפלא והפשוט הזה אני אוכל להכין לכם עוד אינספור מתכונים נוספים, בריאים יותר, נקיים יותר ומעשירים תזונתית.
לקח לי שנה שלמה להגיע למתכון הזה! ובדרך הכנתי עשרות גרסאות שפשוט לא היו טובות/קלות מספיק בשביל לעלות לעמוד..
עד שהגעתי לגרסה הזו.
הגרסה שתחליף אצלכם בבית את המיונז התעשייתי שלצערי, כמו ממרחים נוספים, מלא בשמנים ובחומרים מזיקים שהגוף שלנו לא יכול להתמודד איתם והוא עוד שלב בדרך שלנו להיות חולים.. ורק בגלל האוכל שאנחנו אוכלים.
אז בואו נשים את הדרמה בצד ונדבר על השמן - זה הסוד של המתכון הזה! הדיוק בבחירת השמן!
ובמיוחד שמן ה-MCT, שמן שקוף עם טעם נייטרלי לחלוטין, שמופק בד״כ מקוקוס (רק בלי הטעם של הקוקוס). שמן שלא נשרף בחימום כמו שמנים אחרים, שמן שלא קופא או משנה מצב צבירה, וההרכב שלו ייחודי ותורם לתחושת שובע.
ולכן ממליצה לשים לב לבחירת השמנים ולשילוב בין כמה סוגי שמנים שמפורטים למטה, מה שיבטיח לכם מיונז קרמי ועשיר ונפלא, כזה שתוכלו להכין ממנו מלא דברים.
מצרכים:
4 חלמונים
1-2 כפות לימון
2 כפיות שום כתוש/3-4 שיניים
1 כף חרדל חלק
מלח, פלפל לפי הטעם (אני שמה ממש מעט ומתייחסת למיונז כאל בסיס שגם ככה אוסיף לו בהמשך תיבול נוסף במידת הצורך)
1 כפית חומץ תפוחים
1/3 כוס שמ״ז
2/3 כוס שמן MCT
או לחילופין, 1/3 כוס שמן אבוקדו, 1/3 כוס שמן זית ו- כוס שמן 1/3 MCT
הכנה:
1. להפריד חלמונים מחלבונים ולשים בכלי גבוה שמתאים לבלנדר מוט, ביחד עם מלח, פלפל, חרדל, חומץ, שום ולימון.
2. בעזרת בלנדר מוט לערבב ממש קצת בפולסים קצרים ובודדים (לא רצוף).
3. להוסיף לאט ותוך כדי ערבול את תערובת השמנים. את המוט צריך להצמיד עם הפעלה של מעט לחץ לתחתית הכלי ולהפעיל אותו צמוד לתחתית במשך רוב זמן הכנת הממרח. לקראת סיום מזיגת השמן אפשר להתחיל להעלות ולהוריד בעדינות את המוט בתוך התערובת שנוצרה. פעולת העלאה וההורדה של המוט מייצרת נפח וסמיכות לממרח.
להעביר את המיונז לכלי סגור ולהכניס לקירור (עד לשימוש).
* מחזיק מעמד במקרר בכלי סגור 6 ימים.