הלקס הוא סלמון שהוצאו ממנו הנוזלים - בתהליך שנקרא כבישה.
הטעם המעולה, פשטות ההכנה וההרכב התזונתי שלו הופכים אותו למאכל אידיאלי בתזונה הקיטוגנית/דלת פחמימה.
בתערובת הבריין יש סוכר ואני בטוחה שרבים מכם ישאלו האם זה אפשרי ומותר לפי כללי התזונה?
אז יש אפשרות להכין גם בלי סוכר, עם מלח ופלפל בלבד, זה יצא קצת מלוח אבל עדיין טעים ולגמרי אפשרי.
ובעיני, גם אם משתמשים בסוכר זה די זניח מכיוון שהוא נמצא חיצונית לסלמון ובסוף תהליך ההשריה שוטפים אותו ולכן, גם אם סביר שחלק ממנו חודר אל הסלמון מדובר בכמות קטנה וחסרת חשיבות.
אז קבלו ממני באהבה מתכון שמתאים לחג ובעיני גם לכל ימות השנה.
סלמון כבוש ביתי וקל להכנה, ממש כמו במעדניה!
מצרכים:
1 קילו נתח סלמון טרי (אפשר גם נתח קפוא שהופשר)
1 כוס סוכר חום
1/3 כוס מלח
1 כף פלפל שחור טחון גס
הכנה:
1. בקערה לערבב היטב את תערובת התבלינים.
2. מעל מגש שמתאים בגודלו למקרר ולנתח הסלמון לפרוש יריעה של ניילון נצמד.
3. לפזר מעל הניילון הנצמד כמחצית מתערובת התבלינים.
4. להניח מעל את נתח הסלמון.
5. לפזר מעל הסלמון את מה שנותר מתערובת התבלינים באופן שבו כל הנתח יהיה מכוסה.
6. לקפל את הניילון באופן שעוטף את הנתח היטב ולהצמיד אותו אל הנתח ככל שניתן.
7. להניח מעל הסלמון מגש נוסף ומעליו בקבוקים/קופסאות שימורים על מנת לייצר לחץ ומשקל כבד מעל הנתח, מה שיגרום לדג להגיר נוזלים.
8. להכניס את המגשים עם הסלמון ועם המשקולות למקרר למשך 24-48 שעות לפחות.
9. לאחר זמן הכבישה, להוציא את הנתח מהמקרר, להוריד ממנו את הניילון הנצמד ולשטוף אותו היטב ממרכיבי הכבישה.
10. להניח על מגש ולפרוס בעדינות לפרוסות דקות ככל שניתן.
לשמור מכוסה במקרר עד להגשה (מקסימום 3-4 ימים).