top of page

ממתיקים שמותרים בתזונה דלת פחמימה

קיימים בשוק סוגים רבים של ממתיקים וכאן אפרט באילו ממתיקים מומלץ להשתמש בתזונה דלת פחמימה, אילו הכי טעימים, ללא טעם לוואי, מה יחס ממתיק לסוכר ועוד.

ממתיקים שמותרים בתזונה דלת פחמימה

מגוון הממתיקים באשר הם מטרתו תחליף לסוכר ללא סוכר.
בנוגע למי שמעוניין להשתמש אך ורק בממתיקים טבעיים, דבש, סילאן, מייפל אכן פחות מעובדים, אבל עדיין כמויות הסוכר שבהם גבוהות ולכן הם פחות בריאים ולא מתאימים לתזונה דלת פחמימה. יחד עם זאת, הם עדיפים על השימוש בסוכר לבן/חום, וכמובן שיש משמעות גם לכמויות.

1. אריתריתול:
רמת מתיקות בהשוואה לסוכר, כ-70%.
משאיר לעיתים תחושת "קור" בפה ולכן אני משתדלת להוסיף אותו בכמויות קטנות יחסית.
מתאים לשימוש בעוגות, עוגיות, מאפים יבשים.
מגיע בצורה של סוכר "רגיל", "אבקת סוכר" או סוכר "חום".

2. סטיביה:
רמת מתיקות בהשוואה לסוכר, פי 2 ויותר.
משאיר טעם לוואי מעט מריר ויכול "להשתלט" בטעם על מאפים.
לכן מומלץ להשתמש בו כחלק מתערובת ממתיקים ולא לבד.
הוא מגיע בצורה של "סוכר רגיל", או כנוזל.
הגרסה הנוזלית של הסטיביה יכולה להתאים להכנת רטבים, ריבות וכד'.

3. מונקפרוט:
רמת מתיקות בהשוואה לסוכר, כ-150%.
כמעט ואין לו טעם לוואי והוא לא משאיר תחושה של "קור" בפה.
מגיע כ"סוכר רגיל", "אבקת סוכר" וסוכר "חום".

4. אבקת אינסטנט פודינג - שוקולד/וניל.
המוצר הוא על בסיס סטיביה, אבל בגלל תוספת הטעם הוא לא מלווה בטעם לוואי או בתחושת הקרירות בפה שיש לממתיקים אחרים. מהניסיון שלי הוא עובד מעולה בשילוב עם ממתיק אריתריתול או מונקפרוט, מאזן את טעם הלוואי שלהם ומוסיף מתיקות מעודנת למאפה/לבצק.
אם משתמשים בו במקום ממתיק, אפשר לשים כ-75% בהשוואה לכמות הממתיק הרשומה במתכון.

לקבלת מידע נוסף בנוגע לממתיקים, אתם מוזמנים להיכנס לפוסט הזה שעלה בקבוצה של התפריט:
https://bit.ly/3IzP32e

bottom of page