כל מה שרציתם לדעת על תחליפי ביצים
לביצה יש תפקיד עיקרי בתזונה דלת פחמימה, ובכל מתכון יש לביצה חשיבות שונה. אילו תחליפים יש ואיך יודעים מה התחליף המתאים ביותר ?
מה תפקיד הביצים במתכוני אפייה?
תפקידן העיקרי הוא קשירת הרכיבים שבמתכון. הביצה מדביקה ומאחדת בין הרכיבים השונים, אם זה בעוגות, עוגיות, קציצות או פשטידות. בנוסף, הביצה נותנת נפח ואווריריות למאפה.
כשאנחנו ממירים את הביצים, צריך להתאים את התחליף לסוג המתכון. באופן כללי, כשיש מתכון עם יותר מ-2 ביצים, אני ממליצה לא להמיר אלא לחפש מתכון אחר
שיתאים לכם יותר.
זרעי פשתן
מה טוב בפשתן? הפשתן מכיל כמות גבוהה של שומן רווי מהסוג שהופך בגוף ל"אומגה 3", הקליפות שלו עשירות בסיבים תזונתיים ויש בו חלבון, ויטמינים ועוד מלא טוב. מחקרים מראים שהפשתן חיוני לשמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת מצבי דיכאון ועוד.
איך נחליף ביצה עם פשתן?
1 ביצה = 1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים
לערבב ולהניח בצד לכמה דק' לפני שמשתמשים.
איפה נשתמש?
אני משתמשת בפשתן בעיקר בלחמים וקרקרים, או כתוספת קראנצ'ית בסלטים.
זרעי צ'יה
מה טוב בצ'יה? זרעי צ'יה הידועים כ"סופר פוד" מכילים כמות גבוהה של חומצות אמינו, שומנים בריאים כמו אומגה, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, מגנזיום ועוד רשימה לא קצרה של ויטמינים ועוד. הם עוזרים בהגנה של הגוף מפני אלרגיות ודלקות, משפרים את עבודת מערכת העיכול, הלב, העצמות והשיניים.. בקיצור - סופר פוד כבר אמרתי ?
איך נחליף ביצה עם זרעי צ'יה?
1 ביצה = 1 כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים
לערבב ולהניח בצד למשל 15-20 דק'.
איפה נשתמש?
ריבות/ממרחים, רטבים ולחמים.
"פירה" אבוקדו.
מה טוב באבוקדו?
נתחיל מזה שהוא טעים
נמשיך עם זה שאבוקדו עשיר בסיבים תזונתיים ובכמות גבוהה של חומצה פולית. יש בו ויטמינים, מגנזיום, אומגה 3 ומינרלים שאחראים על פעילות הלב והשרירים. בנוסף, יש בו נוגדי חימצון שמגנים על הגוף מתהליכים דלקתיים, סרטן לא עלינו ועוד.
איך נחליף ביצה עם אבוקדו ?
1 ביצה = 1/4 כוס "פירה" אבוקדו
איפה נשתמש?
עוגות/עוגיות.
-אני באופן אישי שייכת לסוג האנשים שחושבים שאבוקדו מקומו על פרוסת לחם עם מלא מלח מעל, אבל יש לא מעט מקומות בהם אבוקדו נצרך כרכיב מתוק לכל דבר (אפילו מילקשייק אבוקדו).
טחינה/שקדייה/חמאת בוטנים/ממרח קשיו.
מה טוב בטחינה/ממרח שקדים ואגוזים אחר?
הם למעשה הדבר שהכי קרוב לחומר גלם עצמו, ללא תוספות של סוכרים/חומרי שימור וכד' ומחזיקים בתכונות וביתרונות של הרכיב העיקרי שלהם - שומשום/שקדים/אגוזים.
איך נחליף ביצה עם טחינה/ממרח שקדים ואגוזים אחר?
1 ביצה=2 כפות ממרח
איפה נשתמש?
עוגות/עוגיות/לחמים.
-כשמחליפים ביצה עם ממרח שקדים/אגוזים, יש להם נטייה לספוח אליהם נוזלים ולכן מומלץ להוסיף למתכון עוד 1-2 כפות נוזלים.
-בנוסף, צריך לזכור שלטחינה ולממרחים האחרים יש טעם מורגש ומשמעותי יחסית ולכן צריך "להתאים" את הטעם שלהם לאופי ולטעם של המאפה.