הכל על קמח שקדים וקמח קוקוס
קמח שקדים וקמח קוקוס, שני סוגי הקמחים החשובים ביותר במטבח דל פחמימה. לצד הערכים התזונתיים הנפלאים שלהם, הם "מתנהגים" כמו קמח לכל דבר ומגוון אפשרויות המתכונים שניתן להכין מהם הוא אינסופי. כאן תוכלו ללמוד עליהם וכיצד להשתמש בהם באפייה דל"פית.
קמח שקדים
יכול לשמש כתחליף לקמח במאפים מלוחים ומתוקים ומהווה בסיס למגוון רחב מאוד של מאפים. כמו כן, יכול לשמש כפירורי לחם במתכונים מצופים ומטוגנים, כמו למשל שניצל, חטיפי גבינה, קציצות, לביבות וכד'.
קמח שקדים הוא למעשה תערובת של שקדים טחונים דק מאוד (ממש כמו קמח).
ניתן לקנות אותו בחבילות סגורות או לחילופין במשקל מחנויות טבע ובריאות. בנוסף, ניתן פשוט לטחון שקדים באופן עצמאי בבית בעזרת מעבד מזון.
מבחינת מחירים - קמח שקדים הוא מצרך יקר באופן יחסי (ובטח בהשוואה לקמח לבן). מניסיוני המחיר הטוב והמשתלם ביותר הוא
כשקונים את הקמח במשקל בחנויות טבע ובריאות.
קמח קוקוס
כמו הקמח שקדים, גם הקמח קוקוס הוא למעשה קוקוס טחון והוא בעצם תוצר לוואי של תהליך הפקת חלב הקוקוס. בשר הקוקוס שנשאר מהתהליך, מיובש בטמפרטורה מאוד נמוכה ונטחן דק למרקם של קמח.
הקמח קוקוס משמש תחליף לקמחים במאפים שונים, אבל בגלל טעם הקוקוס המורגש הוא מתפקד טוב בעיקר במאפים מתוקים. אני גם נעזרת בו בהכנה של פנקייקים, בלינצ'ס, ו"לחמי/עוגות מחבת למיניהן".
גם את הקמח הזה ניתן לקנות בחבילות סגורות ברשתות השיווק הגדולות או במשקל בחנויות הטבע השונות.