רוצים להפתיע את האורחים שלכם בפינוק מתוק ואיכותי?
כוסות השוקולד האלה הן בול מה שאתם צריכים!
מתכון קל ומהיר להכנה, נראה מיליון דולר וטעים חגיגה!

מצרכים:
לכוסות שוקולד-
200 גרם שוקולד מריר או שוקולד ללת״ס
כוסות נייר חד פעמיות חתוכות או גזורות לגובה אמצע
למילוי קצפת:
250 מ״ל שמנת הקצפה (1 מיכל קטן)
או לחלופין 250 מ״ל קרם קוקוס קר (אחרי לילה אחד לפחות במקרר)
3 כפות ממתיק אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לתוספות:
1/2 כוס פירות יער טריים חתוכים
או לחלופין ריבת פירות יער קפואים (מתכון פה)
1 כף ממתיק אבקת סוכר
*צריך להצמיד לכוס נייר אפייה בעזרת שמן ורק אז לזלף את השוקולד. זה יקל בשליפת כוס השוקולד מהכוס הנייר.
הכנה:
בקערה חסינת חום ומעל סיר עם מים רותחים להמיס את השוקולד עד לקבלת מרקם נוזלי (שיטת בן-מארי).
2.לזלף מחצית מכמות השוקולד אל תוך הכוסות החתוכות כאופן שבו השוקולד יישאר על דפנות הכוס ולהכניס לקירור של 5-10 דק׳.
3.להוציא את כוסות השוקולד מקירור ולזלף שכבה נוספת של שוקולד כדי לעבות את דפנות הכוס.
4.להכניס שוב לקירור והתמצקות של שעתיים לפחות.
5.להוציא את כוסות הנייר עם השוקולד שהתקשה על הדפנות ובעדינות לקלף את נייר הכוס משכבת השוקולד כך שנקבל כוס שוקולד.
6.להחזיר את כוסות השוקולד (שהופרדו מהנייר) להמשך קירור.
7.בזמן הזה להכין את המילוי. בקערת מיקסר להקציף שמנת וממתיק עד לקבלת קצפת אוורירית (את אותו הדבר אפשר לעשות עם קרם הקוקוס במידה ורוצים מנה שאינה חלבית).
8.להעביר את הקצפת המוכנה אל שקית זילוף עם צנתר (לא חובה, ניתן גם בעזרת כף).
9.לזלף את הקצפת אל כוסות השוקולד.
10.לקשט עם פירות יער חתוכים או ריבת פירות יער.
11.לשמור בקירור על להגשה.