top of page

איזו ריבה אתם?

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

צנצנת ריבה

30 דק' וזה מוכן!

יש משהו מאוד מנחם ועוטף בצנים פשוט עם שכבה מפנקת של חמאה ומעליה ריבה עשירה ומתוקה!

ידעתם שהריבה ה״רגילה״ מהסופר היא אחד מהמוצרים עם הכמות הגבוהה ביותר של סוכר במסווה של מעדן ״בריאות״?
אז קבלו 3 מתכונים ל-3 ריבות, 3 דרכים שונות להכנת ריבה מתוקה, דלת פחמימה ונפלאה.

מצרכים:

לריבת תותים:

2 כוסות תותים קפואים 

1 כף מיץ לימון סחוט טרי 

1/4 כוס מים 

1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר

1 כף זרעי צ׳יה


לריבת פירות יער:

2 כוסות אוכמניות קפואות 

3.5 כפות ממתיק אבקת סוכר

1/4 כוס מים

1/2 כף ג׳לטין


 לריבת קרמל ״תפוחים״:

3 כוסות זוקיני, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

40 גרם חמאה (או חמאת קוקוס)  

1/2 כוס ממתיק כמו סוכר חום + 1 כף ממתיק אבקת סוכר

1 כף קינמון

קורט אגוז מוסקט + קורט גי׳נג׳ר

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

גרידת לימון מ-1/2 לימון

1/4 כפית קסנטן גאם

הכנה:

ריבת תותים:

1.לבשל בסיר קטן על אש בינונית תותים ומים ולהביא להתחלה של רתיחה. 

2.להנמיך את האש ולבשל עד שהפירות מתרככים וניתן למעוך אותם בקלות עם מזלג (כ-15-20 דק'). 

3.לטחון את הפירות המבושלים ליצירת המרקם הרצוי של הריבה.

4.להוסיף את מיץ הלימון, הממתיק ואת הצ׳יה תוך כדי ערבוב מעל אש קטנה, עד שהכל נטמע בתערובת הפרי. 

5.להוריד מהאש ולהעביר לכלי איחסון. 


ריבת פירות יער:

1.במחבת או סיר קטן לבשל על אש נמוכה-בינונית את האוכמניות ביחד עם המים והממתיק. 

2.לבשל את התערובת כ-15 דק׳, עד שהנוזלים שבה מצטמצמים, הממתיק נמס ומתחילים לקבל מרקם של ממרח. 

3.להעביר את התערובת אל מעבד מזון ולהוסיף את הג׳לטין. 

4.לטחון ביחד לקבלת תערובת חלקה ולהעביר לכלי אחסון לקירור ולהתמצקות.


ריבת קרמל ״תפוחים״:

3 כוסות זוקיני, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

40 גרם חמאה (או חמאת קוקוס)  

1/2 כוס ממתיק כמו סוכר חום + 1 כף ממתיק אבקת סוכר

1 כף קינמון

קורט אגוז מוסקט + קורט גי׳נג׳ר

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

גרידת לימון מ-1/2 לימון

1/4 כפית קסנטן גאם

bottom of page