יש לכם 15 דק'?
יופי! זה הזמן שיקח לכם להכין את המאפה המדליק הזה - רצועות חטיף לחם שום!
מתכון למאפה גבינה קיטוגני שמתאים בול לבראנץ' של שבת.
מצרכים:
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1/4 כוס + 2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
2 ביצים גדולות
1/2 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית Italian Seasoning
(אפשר להמיר בתערובת של אורגנו, בזיליקום ואבקת בצל)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב את כל המרכיבים ליצירת תערובת אחידה.
3. להעביר את התערובת אל נייר אפייה.
ועכשיו עומדות בפניכם 2 אפשרויות, הראשונה לשטח מעט את התערובת בעזרת כף לשמירת הגובה של התערובת. האפשרות השנייה היא להניח מעל התערובת נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך לשטח את התערובת לגובה הנמוך ביותר.
4. לפזר מעל ה"חורים" שנוצרו בתערובת את 2 הכפות הנותרות של הגבינת פרמז'ן.
5. להכניס לתנור לאפייה של 15-18 דק'.
6. להוציא את המאפה מהתנור, להניח מעליו נייר אפייה נוסף ולהפוך. להוריד את נייר האפייה העליון (זה שהיה קודם תחתון) ולהכניס להמשך אפייה של כ-5-7 דק', עד לקבלת הזהבה (באופן הזה המאפה יעשה בדרגה שווה משני צידיו).
7. לצנן מעט לפני שחותכים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים.