הפיתה שידועה כמנת הלחם הישראלית-לאומית ואין דבר שלא שמים לידה או בתוכה, החל מחומוס ושיפודים, ועד לקוטג' או שוקולד למריחה, רחוקה מלהתאים לתזונה דלת פחמימה. אז קבלו ממני באהבה מתכון לפיתה דל"פ שלא מבייש לדעתי אף חומוסייה.
מצרכים:
2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
2 כפות גבינת שמנת/חמאה
2 ביצים טרופות
1/2 כוס + 2 כפות קמח שקדים
1/2 כף תבלין זעתר לקישוט
קורט מלח הימאליה גס
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד מוצרלה וגבינת שמנת (כ-2 דק' על חום מקסימלי).
3. בקערה נפרדת בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים וביצים.
4. להוסיף ב-2 פעימות את תערובת הגבינה המומסת אל תערובת הקמח שקדים. במידה והתערובת שמתקבלת היא מעט "נוזלית", אני ממליצה להוסיף לה עוד 2 כפות של קמח שקדים, לערבב וללוש ליצירת כדור בצק.
5. להרטיב מעט את הידיים, לחתוך את המסה של הבצק ל-3-4 חתיכות. כל חתיכה של בצק לשטח מעט עם הידיים עד לקבלת צורה של "פיתה".
6. לפזר מעל את הזעתר ומעט מלח גס.
7. להכניס לתנור לאפייה של כ-15 דק'. להפוך את הפיתות ולאפות עוד 2-3 דק' כדי לקבל הזהבה משני הצדדים.
8. לקראת ההגשה אפשר לזלף מעט שמ״ז מעל ולפזר עוד קצת זעתר.
* אפשר להגיש חם מהתנור ואפשר לשמור בקירור כמה ימים ולחמם בטוסטר לפני הגשה.