מתכון מהיר ודל פחמימה לפוקאצ'ה, נטול מוצרי חלב/לקטוז ולכן מתאים גם לרגישים ללקטוז.
אני מציעה לכם להגיש לצד קערית שמן זית וחומץ בלסמי או לחצות ולהוסיף גבינה צהובה וירקות כדי לקבל את הטוסט המושלם!
מצרכים:
1 כוס קמח שקדים
1/3 כוס קמח קוקוס
1/3 כוס אבקת חלבון
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ (אפשר גם מיובש)
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כוס שמן זית
2 ביצים L
2 חלבונים
2-3 כפות חלב שקדים (אפשר גם מים)
לקישוט מעל:
קורט מלח גס
חופן קטן של עלי רוזמרין
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית תנור עם נייר אפייה.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמחים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, מלח, אבקת שום ורוזמרין קצוץ ולערבב היטב.
3. להוסיף לתערובת שמן זית, ביצים וחלבונים ולערבב שוב עד לקבלת תערובת בצקית סמיכה.
4. התערובת הבצקית שמתקבלת מעט סמיכה ונדלל אותה עם מעט מים/חלב שקדים עד לקבלת סמיכות רצויה (לא נוזלית מידי, ושניתן לעבוד איתה ולפזר על התבנית בקלות יחסית).
5. להרטיב/לשמן מעט את הידיים ולסדר את הבצק לצורה מלבנית (בגובה של כ-1 ס"מ). "לנקב" את הבצק מעט עם האצבעות.
6. לפזר מעל מלח גס ורוזמרין (אפשר להוסיף גם בצל סגול, פטריות, פלפל קלוי וכד׳).
7. להכניס לתנור לאפייה של 20 עד 25 דק'.
לצנן כ-10 דק' לפני שחותכים ומגישים.