top of page

סלסלת לחמניות מפנקות

דל פחמימה | ללא גלוטן

25 דקות אפייה בתנור

12-14 לחמניות

45 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם


ארוחות הערב שאני הכי זוכרת היו אצל סבתא שלי.
היינו קופצות במפתיע, אמא שלי ואני, סבתא שלי פותחת את הדלת בידיים קצת רטובות (כי היא כמובן באמצע הכנת משהו במטבח) ובתוך 10 דק' מעמידה על השולחן הקטן, הלבן והמלבני שבמטבח ארוחת ערב פשוטה, אבל כל כך טעימה, עוטפת וביתית.
ומה היא כללה?
בסה"כ לחמנייה, קצת ירקות וביצה.. ואם היה כבר במקרר אז גם דג מלוח עם שמן זית ובצל (הכי טעים בעולם כמובן).
אז מידי פעם אני גם אוהבת להכין ארוחות ערב פשוטות כאלה שמרכזות סביבן את כל בני הבית. ובמקום לחם רגיל אני מכינה לחמניות, רכות ומפנקות שמתאימות לכל ממרח ואפילו לטבילה או ניגוב בשמן זית שספג אליו טעמים של דג מלוח/בצל ועוד.
אז לחיי הארוחות הפשוטות והחמות שילוו אותנו לעד בזיכרונות!

מצרכים:

2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת

1/4 כוס גבינת שמנת

1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

2 כפות חמאה מומסת

מעט מלח גס לקישוט

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית תנור עם נייר אפייה.

2. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם ביחד עד להמסה מוצרלה וגבינת שמנת.

3. לערבב את התערובת היטב ולהוסיף קמח שקדים, אבקת אפייה וביצים. 

לערבב היטב וללוש עד ליצירת בצק.

* במידה והתערובת "רטובה" מידי, להוסיף עוד 1-2 כפות קמח שקדים.

4. להרטיב את הידיים וליצור 14-15 כדורים. 

5. להבריש את הכדורים בחמאה מומסת ולפזר מעל מעט מלח גס.

6. להכניס לתנור ל-25 דק', עד להזהבה.

* ניתן לשמור בקופסה אטומה במקום מוצל 3-4 ימים.

bottom of page