top of page

מתכון לבייגל ניו יורקי

דל פחמימה | ללא גלוטן

10 דק' אפייה בתנור

6-7 בייגל'ס

30 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

אחד הדברים האהובים עלי בניו יורק הוא הבייגל׳ס המעולים של שבת וראשון בבוקר, עמוסים בגבינת שמנת או בסלטי טונה וביצים. אז קבלו את הגרסה הדלת פחמימה שלי לפינוק המטריף הזה. לשבת בבוקר ובכלל.

מצרכים:

1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח שום (או 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית אבקת שום)
2.5 כוסות מוצרלה מגורדת (שתיים וחצי כוסות)
60 גר' גבינת שמנת
2 ביצים Large
תוספות מעל, כמו למשל: שומשום, קצח, פרמז'ן

הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C.
2. בקערה בינונית לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת אפייה ושום מלח.
3. בקערה נוספת לחמם ביחד עד להמסה גבינת מוצרלה עם גבינת שמנת. לערבב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. להוסיף לקערה של הגבינות את תערובת הקמח שקדים והביצים ולערבב עד לקבלת בצק. ללוש את הבצק בקערה, עד שהביצה ושאר הרכיבים נטמעים ומשתלבים יחד לתערובת בצק אחידה.
5. לחלק את הבצק ל-6 חתיכות ולגלגל כל אחת לכדור.
6. כל כדור "לפתוח" ולגלגל כ"גליל". לייצר מהגליל צורה של בייגל.
7. להניח בתבנית עם נייר אפייה. לפזר מעל תוספות אם רוצים. 

* לרווח בין הבייגל'ס משום שהם מתרחבים ומתפשטים בזמן האפייה.
8. להכניס לתנור ל-10-14 דק' או עד שמשחים.

bottom of page