לחמניות קלילות ומפנקות שכייף לאכול גם כמה ימים אחרי כטוסט.
מצרכים:
לבצק של הלחמניות:
1/2 כוס + 1 עד 2 כפות קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת שום או אבקת בצל (לטעם יותר מעודן)
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות מוצרלה (כוס וחצי)
5 כפות חמאה מומסת
1 ביצה
לחמאת שום/פרמז'ן:
3 כפות חמאה, מומסת
2 כפות פרמז'ן, מגורדת
2 כפות שום כתוש
1/2 כפית מלח
1 טבליה קפואה של פטרוזיליה קצוצה (או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-175C.
2. בקערה בינונית לערבב ביחד 1/2 כוס קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה, אבקת שום/בצל ומלח.
3. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה.
4. להוסיף לגבינה חמאה וביצה ולערבב היטב.
5. להוסיף לקערה את תערובת הקמחים, לערבב וללוש עד ליצירת בצק. במידה והבצק רטוב ודביק, כדאי להוסיף 1-2 כפות קמח שקדים.
6. לחלק את הבצק ל-8 חתיכות שוות בגודל ובמשקל.
7. לגלגל כל חתיכה של בצק לגליל ולעצב לצורה של שבלול. להניח על התבנית.
ציפוי חמאת עשבי תיבול:
1. בקערה קטנה לערבב חמאה, מלח ופטרוזיליה.
2. להבריש חצי מהכמות על הלחמניה ולהכניס לתנור ל-15-20 דק'.
*להוציא את הלחמניות המוכנות מהתנור ולהבריש אותן עם המחצית השנייה של תערובת החמאה ולהגיש.