top of page

לחמניות מאפייה חמימות וריחניות

דל פחמימה | ללא גלוטן

20 דקות אפייה בתנור

7 לחמניות

60 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

מתכון ללחמניות מאפייה חמימות וריחניות, שמתאימות מאוד לכריך למשרד או לביה”ס, מושלמות כטוסט ליד הסלט לארוחת ערב קלילה וכיפיות במיוחד כשפשוט בא לנו לחם!
גם כשאנחנו בתזונה דלת פחמימה.

על השימוש בשמרים באפייה דלת פחמימה תוכלו לקרוא כאן.
https://bit.ly/3YcZuRz

מצרכים:

1 כף שמרים יבשים

2 כפיות דבש או סירופ מייפל

120 מ"ל מים חמימים

190 גרם קמח שקדים

40 גרם פסיליום (אפשר גם קמח פשתן במקום)

20 גרם אבקת חלבון

2 כפיות קסנטן גאם

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

2 חלבונים

20 גרם שמן זית

1 כף חומץ תפוחים


אפשרויות לציפוי:

3-4 כפות שומשום לבן/שחור

פרג

תערובת everything bagle

הכנה:

1. בקערה קטנה לשלב ביחד שמרים, דבש/מייפל ומים חמימים ולערבב קלות. 

לכסות עם מגבת ולהניח להתססה במשך 7-8 דק' (אחרי זמן ההשהייה התערובת אמורה לבעבע, במידה והיא לא מבעבעת השמרים לא "עובדים").

2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, פסיליום, אבקת חלבון, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.

3. ברגע שהשמרים תוססים להוסיף לקערת השמרים ביצה, חלבונים, שמן זית וחומץ ולטרוף ביחד היטב.

4. להוסיף לקערת השמרים והביצים את תערובת הרכיבים היבשים ב-2 פעימות ולערבב היטב עד לקבלת בצק.

5. להרטיב מעט את הידיים וללוש את הבצק במשך כמה דקות (הבצק שמתקבל דביק יחסית).

6. לחלק את כדור הבצק שקיבלנו ל-7 כדורים (כ-80 גרם תערובת לכדור). להרטיב את הידיים ולגלגל את הכדורים לצורה של לחמניות ולהניח אותן על מגש אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון מעל.

7. לכסות את כדורי הלחמניות במגבת או בניילון נצמד משומן ולהניח ליד או מעל משטח חמים למשך כשעה להתפחה.

8. לחמם תנור ל-180C.

9. לעטוף את הלחמניות בציפוי שבחרנו. בד"כ מספיק פשוט לגלגל את הלחמניות בתערובת הציפוי שבחרנו. במידה והציפוי לא נדבק ניתן להבריש את הלחמניות בתערובת של ביצה עם מעט מים ואח"כ לפזר את הציפוי שמעל.

10. להכניס לתנור לזמן אפייה של 20-25 דק' (אני ממליצה לבדוק את מידת העשייה של הלחמניות כבר אחרי 12 דק').

לצנן כמה דק', לפני שבוצעים/פורסים וטורפים.

bottom of page