הלחמניות האלה היו מהמתכונים "דלי הפחמימה" הראשונים שהכנתי והיו מעין תגלית לכך שיש עולם בלי לחם ומאפים כפי שהכרתי אותם עד היום (המתכונים הראשונים היו עם דבש/סילאן כממתיקים, אח"כ עברתי לאריתריטול כתחליף לסוכר).
היתרון הגדול במתכון הזה, הוא שלוקח מקסימום 8 דק' עד שהלחמניות כבר בתנור ועוד 20 דקות עד שיש לנו לחמניות טריות ומפנקות שיצאו הרגע מהתנור ולכן זה מסוג הדברים שתמיד יכולים להיות אצלכם בשלוף.
מצרכים:
5 ביצים
8 כפות טחינה גולמית
40 גר' שמן זית
1 כף אבקת אפייה
1 כפית ממתיק
חופן אגוזים/שקדים לקישוט מעל
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית "קאפקייקס" (אפשר לפזר ניירות אפייה מתאימים או לשמן).
2. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביצים.
3. להוסיף לקערה טחינה גולמית ושמ״ז ולערבב היטב.
4. להוסיף לתערובת את אבקת האפייה והממתיק ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5. לצקת את התערובת אל התבנית (3/4 מגובה השקעים משום שהלחמניות תופחות). *ניתן לפזר או להניח מעל כל לחמניה אגוזי פקאן/שומשום/ קצח או כל תבלין שנראה לכם מתאים.
6. לאפות בתנור למשך 20-25 דק', עד להזהבה.
*ניתן לאחסן בכלי סגור בקירור עד שבוע ימים.