top of page

לחמניות בית לזית

דל פחמימה | ללא גלוטן

15 דקות אפייה בתנור

12-15 יח׳

35 דק׳ וזה מוכן !

< למתכון הקודם

לחמניות ביס קטנות, טעימות כתוספת בכל ארוחה ופשוטות מאוד להכנה!

מצרכים:

לבצק:
2.5 כוסות קמח שקדים (שתיים וחצי כוסות)
1 כוס יוגורט (אפשר להמיר בשמנת חמוצה)
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
1 ביצה עם קצת מים להשחמה של הלחמניות באפייה
3-4 כפות שומשום לבן/שחור לציפוי
זיתים ירוקים מגולענים (כמספר הלחמניות שיצאו לכם)
*מתקבלות ב-13-14 לחמניות ביס

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים של הבצק.
3. להוסיף לתערובת את היוגורט ולערבב בעזרת כף עד ליצירת תערובת בצקית. במידה והתערובת שלכם נוזלית מידי, תוסיפו לה 1/4-1/2 כוס קמח שקדים.
4. כשהבצק יציב מספיק, להרטיב מעט את הידיים וליצור ממנו עיגולים בגודל בינוני (בערך 1 כף בצק ללחמניה).
5. בעזרת האגודל ליצור במרכז הכדור בור קטן ולשים בו את הזית.
6. להניח את הלחמניות מעל תבנית האפייה.
7. בקערה קטנה לערבב ביחד ביצה עם מעט מים ולהבריש את הלחמניות.
8. לפזר מעל שומשום ולהכניס לתנור לאפייה של 15 דק', עד להזהבה קלה.
9. לצנן 10-15 דק' לפני שמגישים ונהנים.

bottom of page