top of page

לחמניות ביס אישיות

דל פחמימה | ללא גלוטן

45 דקות אפייה בתנור

8 לחמניות בינוניות

60 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

החוסר הגדול ביותר בתזונה דלת פחמימה/קיטוגנית הוא הלחם.
הוא משביע, טעים ולפעמים פשוט לא מתחשק לנו ארוחה בשרית מלאה אלא משהו יותר קל ומהיר.

שימו לב:
1. המתכון הזה נטול מוצרי חלב ולכן יכול להיות מוצלח כמתכון פרווה לשומרי הכשרות או לרגישים ללקטוז.
2. חלק ממסת הקמחים במתכון היא אבקת הפסיליום. הפסיליום הוא למעשה צמח בשם "לחך" והוא עובר תהליך של ייבוש וטחינה לאבקה. הפסיליום סופח אליו נוזלים ו"מתנפח" ובכך נותן למאפה את האווריריות, הגמישות והמרקם של הלחם.


מצרכים:

1/3 כוס אבקת פסיליום

1.25 כוס קמח שקדים (אחת ורבע כוסות)

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח שולחן דק

1 כוס מים חמים מאוד/רותחים

2 כפיות חומץ תפוחים

3 חלבונים של ביצה (את החלמונים תשמרו בצד לשקשוקה)

1 כף שומשום לציפוי

3 כפות גרעיני חמניה לציפוי

הכנה:

1. לחמם תנור ל-175C.

2. בקערה עמוקה ורחבה לערבב רכיבים יבשים (פסיליום, קמח שקדים, אבקת אפיה ומלח).

3. להוסיף לתערובת חומץ וחלבונים. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה (הערבוב יכול לקחת גם כמה דק׳ עד שהנוזלים נספגים לגמרי בתערובת).

4. להוסיף את המים הרותחים ולערבב קלות, עד לקבלת בצק (מתקבל בצק במרקם שמזכיר פלסטלינה).

5. להרטיב ידיים עם מים/לשמן עם שמן זית וליצור מהבצק 8 כדורים/לחמניות.

6. לגלגל כל לחמניה בתערובת של שומשום וגרעיני חמניה.

7. להניח בתבנית עם נייר אפייה מעט משומן.

8. להכניס לתנור ל-45-50 דק' (להניח במרכז התנור).

*לצנן לגמרי לפני שחותכים ומכינים כריך.

bottom of page