top of page

לחם 90 שניות

דל פחמימה | ללא גלוטן

דקה וחצי במיקרו

2 פרוסות לחם

5 דק' וזה מוכן

< למתכון הקודם

הרשת מלאה במתכונים ללחם קסמים ב-90 שניות, אבל אני מבטיחה לכם שכזה טעים עוד לא הכנתם!
במרבית מתכוני הלחמים בתזונה הדלת פחמימה/קיטוגנית, משתמשים בהרבה ביצים ולכן לרוב יש להם טעם “ביצתי”, אבל לא ללחם הזה!
אז נתחיל מזה שכשמו כן הוא, כי לוקח 90 שניות להכין אותו!
את השלב השני אפשר להעביר לטוסטר, לנינג’ה וגם למחבת במידה ולא בא לכם להפעיל תנור.
בכל מקרה, ממליצה לכם להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית וקטנה שמתאימה למיקרו ולגודל של פרוסת הלחם, ויאללה תכינו לכם 10 פרוסות שיחכו לכם במקפיא להמשך השבוע.

מצרכים:

1/4 כוס קמח שקדים  

1 כף אבקת חלבון  

1 כפית אבקת אפייה 

 1/4 כפית ממתיק (לא חובה) 

1/8 כפית מלח  

1 כף חמאה מומסת 

1 חלבון ביצה  

1 כף שמנת מתוקה

 2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט

הכנה:

1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק במידה ורוצים ומלח.  

2. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה/יוגורט (, שמנת מתוקה.  

3. להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית/עגולה).  *לשמן לפני כן את התבנית או לחילופין לשים מעל נייר אפייה.  

4. להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת (מתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית). 

5. להמתין כמה דק’ שיתקרר, לחלץ מהתבנית ולחצות באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם. בינתיים לחמם תנור ל-180C (אפשר גם בנינג’ה), ולהכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דק’, עד לקבלת הזהבה ופריכות קלה.

bottom of page