קבלו מתכון ללחם כריכים מפנק במיוחד מגרעיני דלעת טחונים וקמח קוקוס.
הלחם המשגע הזה, שזמן ההכנה שלו הוא כמה דק' בלבד, ובערך 45 דק' כולל זמן תנור, מצוין לכריכים, ויש לו אפילו קצת "קשה" של לחם מה שהופך אותו ללהיט דל"פ אמיתי.
מצרכים:
1/2 כוס גרעיני דלעת
2/3 כוס קמח קוקוס
3 כפות אבקת פסיליום
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 חלבונים
2 ביצים
1/4 כוס שמן אבוקדו/זית
3/4 כוס מים חמים (לא רותחים)
4 כפות של תערובת גרעינים/שומשום (2 כחלק מתערובת הבצק ו-2 לקישוט)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית לחם משומנת או עם נייר אפייה.
2. במעבד מזון לטחון את גרעיני הדלעת, טחינה גסה. להעביר לקערה גדולה.
3. להוסיף לגרעינים הטחונים קמח קוקוס, פסיליום, מלח ואבקת אפייה.
4. להוסיף לתערובת חלבונים, ביצים, שמן ולערבב לקבלת תערובת אחידה.
5. להוסיף מים ולהמשיך לערבב - את המים נוסיף בהדרגה, בכל פעם קצת, ואז לערבב ולתת למים להיספג בתערובת, ככה עד שהתערובת מגיעה למרקם הרצוי. התערובת שלכם צריכה להיות במרקם נוזלי-סמיך. (יתכן ולא תצטרכו את כל הכמות של המים).
6. להעביר את התערובת אל התבנית. לפזר מעל גרעינים/שומשום לקישוט ולהכניס לתנור למשך 40-45 דק'.