top of page

לחם שוקולד

דל פחמימה | ללא גלוטן

25 דקות אפייה בתנור

כיכר אחת, כ-9 פרוסות

40 דק׳ וזה מוכן

< למתכון הקודם

מתכון ללחם שוקולד שאין בו קמח בכלל והוא בעצם מתבסס על חמאת אגוזים וביצים.
וכמו שהבטחתי לכם לפני כמה ימים, יש לכם פה מתכון עם מעט רכיבים, וממש פשוט להכנה.

מצרכים:

4 ביצים
1 כוס חמאת קשיו
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון טחון (אופציה)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/3 כוס נטיפי שוקולד ללת״ס

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C, ולהכין תבנית ריבועית משומנת או עם נייר אפייה מעל (20/20 ס״מ).
2. בקערה בגודל בינוני להקציף ביצים עם ממתיק, רכיבים מתפיחים וקינמון עד לקבלת תערובת מוקצפת אוורירית.
3. להוסיף את תערובת הביצים אל חמאת הקשיו ולהמשיך להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
4. להעביר את הבלילה שקיבלנו אל תבנית האפייה ולפזר מעל את נטיפי השוקולד.
5. להכניס לתנור לאפייה של 25-30 דק׳, עד להזהבה קלה, כשקיסם נעוץ יוצא יבש.
6. לצנן לגמרי לפני שפורסים ומגישים או מאחסנים.

bottom of page