top of page

לחם קסמים ללא קמח

דל פחמימה | ללא גלוטן

30 דקות אפייה בתנור

10-12 פרוסות בכיכר

40 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

מתכון קל ומהיר להכנה ללחם קסמים. ולמה קסמים? כי אין בו טיפה של קמח והוא מרגיש וטעים כמו לחם לכל דבר!
ואם כבר מדברים על קסמים, אז כמה מילים על הממרח שקדים שהוא המרכיב הכוכב של המתכון הזה, ממרח שהוא 100% טבעי, עשוי משקדים בלבד, בתהליך של כבישה קרה כדי לשמר את הערכים התזונתיים המופלאים שלו.
מה עוד חשוב שתדעו לגבי המתכון הזה?
1. יש פה אבקת חלבון שנותנת למתכון תוספת של חלבון ותורמת למרקם ה"לחמי" שלו. במידה ואין לכם גישה לאבקת חלבון, אפשר להמיר אותה בקמח שקדים, ביחס של 1:1.
2. ניתן להפוך את המתכון לגרסה מתקתקה עם תוספת של ממתיק וקינמון.
3. אני ממליצה לא לוותר על התוספת של הגרעינים והשומשום, משום שהם מוסיפים קראנץ' עדין ומדליק לכל ביס.

מצרכים:

4 ביצים L

1/2 כוס ממרח שקד 

2 כפות ממתיק

3/4 כוס אבקת חלבון

2 כפות אבקת אפייה

1/3 כוס תערובת גרעיני דלעת ושמשום

הכנה:

1.לחמם תנור ל-150C ולהכין תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה.

2.בקערה גדולה לטרוף ביחד ביצים, חמאת שקדים וממתיק, עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה.

3.להוסיף לתערובת אבקת חלבון ואבקת אפייה ולערבב שוב לתערובת אחידה וחלקה.

4.להוסיף לבלילה כמחצית מתערובת הגרעינים והשומשום ולערבב קלות.

5. להעביר את הבלילה המוכנה אל התבנית אפייה ולפזר מעל את המחצית השנייה של תערובת הגריעינים והשומשום.

6. להכניס לתנור לאפייה של 30-35 דק', עד לקבלת הזהבה (קיסם נעוץ צריך לצאת יבש).

7. להמתין כ-10 דק', ולהוציא בעזרת נייר האפייה את הלחם מהתבנית להמשך צינון.

8.להמתין שהלחם יתקרר לגמרי לפני שפורסים.

*לאחסן בכלי סגור ומבקום מוצל עד 5 ימים (אין צורך בקירור).

bottom of page