לחם דל פחמימה קיטוגני וגם טבעוני שלוקח בדיוק 10 דק' להכין.
2 דברים שחשוב שתשימו אליהם לב בזמן ההכנה:
1. ראני ממליצה לא ללוש יות מידי את תערובת הבצק של הלחם ולא להדק את הבצק אל התבנית, משום שזה עלול להפוך את המרקם של הלחם האפוי לדחוס וצפוף.
2. זמן האפייה של הלחם הוא 60-65 דק', אבל במידה והחלק העליון של הלחם כבר כשחים ונותר עוד זמן אפייה, תכסו אותו בנייר אפייה, כדי שלא יתייבש ויישרף.
מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס קמח קוקוס
3 כפות קמח פשתן / פשתן טחון
6 כפות אבקת פסיליום
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ תפוחים
1.3 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
2 כפות גרעיני חמניה לקישוט
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית לחם בגודל של כ-25/12 ס"מ.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, קמח קוקוס, קמח פשתן, פסיליום, אבקת אפייה ומלח.
3. להוסיף לתערובת מים, שמן זית וחומץ.
4. לערבב בעזרת מרית עד להספגת המים בתערובת הקמחים.
5. ללוש במשך 1-2 דק' עד ליצירת כדור בצק ולהניח בצד למשך 5 דק'.
6. להרטיב קצת את הידיים ולעצב את הבצק לצורה של כיכר לחם להעביר אל התבנית. (גודל הכיכר המעוצבת צריך להיות מוקטן במעט מגודל התבנית).
7. לפזר מעל את גרעיני החמניה ולהכניס לתנור לאפייה של 60-65 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
*להמתין לפחות שעה-שעתיים, עד לקירור מוחלט של הלחם לפני שפורסים ומגישים.
*לאחסן בקירור עד שבוע.