top of page

לחם צ'דר ושבבי כרישה

דל פחמימה | ללא גלוטן

30 דקות אפייה בתנור

10-12 פרוסות בכיכר

45 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

מתכון כייפי ומנחם ללחם שמזכיר קצת לחם תירס (רק בלי התירס כמובן). מתאים ליד מרק חם או סלט.
הכרישה/בצל ירוק מוסיפים מאוד לטעם, אבל לא מחייבים בכלל.

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (עדיפות לצ׳דר כתומה בגלל המתיקות העדינה 

בטעם שלה)

1/4 כוס חמאה מומסת

4 ביצים L, טרופות

1 כוס שמנת להקצפה

3 כפות בצל ירוק/כרישה, פרוסים דק

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C.

2. להכין מחבת/תבנית לתנור עם נייר אפייה מעל (עדיפות לתבנית עוגה עגולה בקוטר 20-23 ס״מ).

3. בקערה בגדול בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, מלח, אבקת אפייה וגבינת צ'דר.

4. להוסיף לתערובת חמאה, ביצים, שמנת ובצל/כרישה.

5. להעביר את הבלילה אל תבנית האפייה/המחבת ולהכניס לתנור לאפייה של 30 דק׳, עד לקבלת הזהבה.

*ניתן לפרוס ל-12 מנות יפות וגדולות יחסית.

bottom of page