top of page
מתכון כייפי ומנחם ללחם שמזכיר קצת לחם תירס (רק בלי התירס כמובן). מתאים ליד מרק חם או סלט.
הכרישה/בצל ירוק מוסיפים מאוד לטעם, אבל לא מחייבים בכלל.
מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (עדיפות לצ׳דר כתומה בגלל המתיקות העדינה
בטעם שלה)
1/4 כוס חמאה מומסת
4 ביצים L, טרופות
1 כוס שמנת להקצפה
3 כפות בצל ירוק/כרישה, פרוסים דק
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. להכין מחבת/תבנית לתנור עם נייר אפייה מעל (עדיפות לתבנית עוגה עגולה בקוטר 20-23 ס״מ).
3. בקערה בגדול בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, מלח, אבקת אפייה וגבינת צ'דר.
4. להוסיף לתערובת חמאה, ביצים, שמנת ובצל/כרישה.
5. להעביר את הבלילה אל תבנית האפייה/המחבת ולהכניס לתנור לאפייה של 30 דק׳, עד לקבלת הזהבה.
*ניתן לפרוס ל-12 מנות יפות וגדולות יחסית.
bottom of page