top of page

לחם כריכים דל פחמימה

דל פחמימה | ללא גלוטן

30 דקות אפייה בתנור

12-15 פרוסות בכיכר

45 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

למה לשלוח את הילדים עם כריך מלחם חיטה תעשייתי כשאפשר לפנק אותם בלחם ביתי שעשוי מחומרי גלם בריאים ומזינים?
הנה המתכון ללחם רך ומפנק שגורם לילדים לחייך כל הפסקת עשר.

מצרכים:

6 ביצים מופרדות (חלבון לחוד וחלמון לחוד)

1/2 כפית אבקת קרם טרטר

1/4 כוס חמאה מומסת

1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי) 

1 כף אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולרפד תבנית לחם/אינגליש קייק עם נייר אפייה.

2. בקערה עמוקה להקציף חלבונים עם קרם טרטר, עד שמתקבל קצף "קשיח".

3. בקערה נפרדת לערבב חלמונים עם חמאה, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח (התערובת מסמיכה לאחר הוספת הקמח שקדים).

4. לקפל את תערובת החלבונים אל תערובת החלמונים ב-3 פעימות, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית.

5. להעביר את הבלילה אל התבנית שהכנו מראש ולהכניס לתנור למשך 30-35 דק', עד להתמצקות והזהבה (קיסם נעוץ במרכז הכיכר צריך לצאת יבש).

* לצנן כמה דק' לפני שפורסים. לאחסן בכלי סגור בטמפ׳ החדר או בקירור למשך 5-7 ימים. ניתן גם לשמור פרוס במקפיא. 

bottom of page