מתכון לפרוסות לחם כרובית דל פחמימה שמתאים כבסיס לכריך בוקר ולטוסט או לחילופין לכריך ארוחת צהריים עם פסטרמה ואסאדו ביתיים, ירקות וממרח מיונז.
מנה עשירה בטעם-דלה בגלוטן ובפחמימות.
מצרכים:
לתערובת הלחם:
3 ביצים L
3 כוסות כרובית מגוררת (בערך כרובית אחת קטנה)
1 כפית תבלין Italian Seasoning
1/2-1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כוס מוצרלה מגורדת
1/4 כוס פרמז'ן מגורדת
לממרח מיונז:
3 כפות מיונז
1 קובייה של פטרוזיליה קצוצה קפואה
1 קובייה של בזיליקום קצוץ קפוא
מעט מלח
1-2 כפות מים
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולסדר תבנית אפייה עם נייר אפייה.
2. במעבד מזון לערבב ביחד את כל המצרכים למעט הפרמז'ן.
3. לשטח ולסדר את התערובת בצורה של ריבועים (פרוסות) באמצעות סכין ומרית.
כ-2 כפות גדושות של תערובת לכל פרוסה. *לרווח היטב בין פרוסה לפרוסה.
4. להכניס לתנור לאפייה של 25-30 דק'.
5. להוציא מהתנור ולפזר מעט פרמז'ן מגורדת מעל לכל פרוסה ולהחזיר לתנור להמשך אפייה של 4-5 דק'.
6. לקרר 5 דק' בתבנית ואח''כ להעביר אל רשת צינון לפני ההגשה.
*ניתן לאחסון בכלי סגור בקירור ולחמם מעט לפני ההגשה.
ממרח מיונז
-לערבב את כל המצרכים היטב בעזרת מטרפה, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.