מתכון למאפה ״כמו" חלה מתוקה שהוא תענוג אמיתי של חג!
חלה בגרסה דלת פחמימה, שהיא בעצם חלה בחושה, ללא גלוטן וללא סוכר.
רכה ומתקתקה עם ריבה ביתית ללת״ס או פשוט מריחה של חמאה.
תמהיל הרכיבים של החלה הזו מעניק לה אווריריות משגעת מצד אחד ומעטפת ״לחמית״ מצד שני, ולצד הכנה מהירה של 10 דק׳ בלבד, וטעמים נפלאים של בית, המתכון הזה בטוח הולך ללוות אתכם בחג הקרוב ובכל אירוע או שישי בשנה.
מצרכים:
4 ביצים
1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס אבקת חלבון (מי גבינה או ביצה)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1כוס מיונז
2.5 כפות ממתיק
לקישוט:
שמן זית/MCT/חמאת קוקוס להברשה
1-2 כפות שומשום לפיזור מעל
הכנה:
1.לחמם תנור ל-180C.
2.לערבב בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3.להעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת (אם יש לכם תבנית בצורת חלה זה בכלל חגיגה).
4.להכניס לתנור לאפייה של כ-30-40 דק׳ (עד שקיסם נעוץ יוצא יבש).
5.להוציא מהתנור, להבריש מעל מעט שמן ולפזר שומשום או כל תוספת אחרת שרוצים.
6.להכניס לתנור ל-6-7 דק׳ נוספות, עד להזהבה.
*לצנן מעט לפני שמפזרים מעל ממתיק אבקת סוכר, פורסים ומגישים.