top of page

בייגל טוסט ירושלמי

דל פחמימה | ללא גלוטן

20 דקות אפייה בתנור

4 בייגלים

40 דק' וזה מוכן!

< למתכון הקודם

בייגל טוסט אתם אוהבים?
כזה שממלאים בשלל גבינות ורטבים?
אז בגלל שגם לנו אנשי הדל"פ מגיע! אני משתפת אתכם פה במתכון כייפי לאללה לבייגל טוסט ירושלמי בגרסה דלת פחמימה.

עבור הבייגל השתמשתי בגרסה של בצק הפאט הד שעשוי משילוב של גבינה צהובה מגורדת, קמח שקדים, אבקת אפייה, ביצה ותבלינים.
עבור המילוי, תרגישו חופשיים לנדוד עם החשקים שלכם - גבינה צהובה, גבינה מלוחה, ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, ירקות, ביצה קשה וכל מה שהייתם חולמים עליו בבייגל טוסט שלכם!

מצרכים:

לבצק-

170 גרם מוצרלה מגורדת

5 כפות חמאה

2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת שום

1 ביצה


למילוי, אופציה ראשונה-

50 גר' גבינה בולגרית שמנה (לפחות 16% שומן)

מעט זעתר


למילוי, אופציה שנייה-

2 כפות ממרח פסטו

6 עגבניות שרי פרוסות

6 זיתים ירוקים מגולענים פרוסים


לציפוי-

ביצה, טרופה עם מעט מים

1/3 כוס שומשום

הכנה:

1. לחמם תנור ל-170C.

2. להמיס בקערה שמתאימה למיקרו גבינת מוצרלה עם חמאה.

3. להוסיף לתערובת ביצה ולערבב במהירות.

4. בקערה נפרדת לערבב ביחד 2 כוסות קמח שקדים עם אבקת אפייה ושום.

5. להוסיף לקערה של הגבינה המומסת את תערובת הרכיבים היבשים.

6. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וליצירת כדור בצק.

7. להוסיף 2 כפות קמח שקדים לכדור הבצק וללוש כמה דקות.

8. לחלק את הבצק ל-2 חצאים.

9. לרדד כל אחד מחצאי הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.

10. לחצות בעזרת סכין את הבצק במרכז (אורכי).

11. במרכז כל "חצי" מרובע בצק, להניח את המילוי שבחרתם.

12. לקפל את הבצק סביב המילוי באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה ג'חנון).

13. לקפל ולחבר את הגליל הממולא של הבצק לצורת עיגול/בייגל.

14. להבריש את 4 הבייגלה עם ביצה ולפזר מעל שומשום בשני צדדי המאפה - עליון ותחתון.

15. להכניס לתנור למשך 18 דק'. אחרי 18 דק׳ להוציא ולהפוך צד בעזרת תרבד ולהכניס לתנור ל-3 דק' נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד.

bottom of page