מתכון לקינוח מהיר וכובש – עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית במחבת יצוקה.
האפייה בכלי מברזל יצוק גורמת לעוגייה לצאת רכה באופן מיוחד ומדובר בתענוג גדול שאף אחד לא יאמין לכם שהוא דל פחמימה.
במידה ואין לכם מחבת מתאימה, ניתן כמובן להכין גם בתבנית בגודל מתאים
הכמות הכתובה מספיקה ל-2 עוגיות במחבת/תבנית אפייה בקוטר של 20 ס"מ.

מצרכים:
1/2 + 1/4 כוס חמאה מומסת
2/3 כוס ממתיק
2 ביצים L
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד חלב/מריר ללת״ס, קצוץ לחתיכות קטנות-בינוניות
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. להבריש את המחבת במעט חמאה.
3. במיקסר לטרוף ביחד 1/2 כוס חמאה מומסת עם ממתיק, עד לקבלת תערובת מעט פירורית.
4. להוסיף לתערובת ביצים ותמצית וניל. להמשיך לטרוף ביחד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. להוסיף לתערובת ב-2 פעימות את הקמח שקדים ואחר כך את אבקת האפייה.
6. לקפל אל התערובת את חתיכות השוקולד.
7. לשטח בעזרת לקקן או כף חצי מכמות התערובת במחבת.
8. להכניס לתנור לכ-20 דק'.
8. להמתין כמה דק', לפני שפורסים או פשוט לבצוע עם כף.
9. כנ"ל לגבי החצי השני של התערובת.