עוגיות סנדוויץ' חמאה, דקות, עדינות ופשוטות. וכגודל הפשטות, כך גודל ההנאה!
3 דברים שכדאי לכם לדעת לגבי המתכון הזה:
1. ככל שתרדדו את הבצק דק יותר, העוגיות יצאו יותר דקות ובעיני גם יותר טעימות.
2. עובי הבצק משנה את זמני האפייה, כך שחשוב שתהיו צמודים לתנור.
3. בגלל שהבצק הזה מבוסס על חמאה, תעבדו איתו בסביבה קרה. זה יקל באופן משמעותי על תהליך העבודה.
במתכון הזה הכנתי גם ריבת חלב ביתית קיטוגנית למילוי, אבל יש פה אפשרות לגוון בכייף עם המילוי, למשל עם ריבת פירות יער, קרמל, שוקולד ועוד.
מצרכים:
לדפי וניל:
60 גרם חמאה מומסת (אפשר לשלב חמאה רגילה עם חמאת קוקוס או להמיר לגמרי בחמאת קוקוס)
2 כפות ממתיק
1.5 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת”ס/ממתיק אבקת סוכר (כף וחצי)
1 כוס + 2 כפות קמח שקדים
למילוי ריבת חלב:
2-3 כפות ממרח ריבת חלב קיטוגני ביתי
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה בגודל בינוני, לטרוף ביחד חמאה מומסת עם ממתיקים עד שהתערובת מסמיכה מעט ומתקבל גוון צהוב בהיר (במידה ושמתם רק חמאת קוקוס הגוון לא ישתנה, רק תרגישו את ההבדל בסמיכות).
3. להוסיף לתערובת כוס קמח שקדים ולערבב בעזרת כף. להוסיף לתערובת 2 כפות נוספות של קמח שקדים ולערבב לקבלת תערובת בצק פירורית.
4. בעזרת היד לערבב, ללוש ולאסוף את פירורי הבצק לכדור בצק.
5. לחלק את כדור הבצק שקיבלנו ל-2 חצאים.
6. כל אחד מחצאי הבצק לרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1-2 מ”מ.
7. בכל אחד מריבועי הבצק המרודדים שהתקבלו, לסמן חיתוך למרובעים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה (לא משוננת).
8. להכניס את המגש לאפייה של 6-8 דק’ עד לקבלת הזהבה.
9. 5 דק’ אחרי שהוצאתם את העוגיות מהתנור, יש לעבור שוב על הסימון של החיתוך למרובעים בעזרת גלגלת פיצה/סכין.
10. להמתין לפחות שעה עד שהעוגיות מתקררות לגמרי ומתמצקות (כשהן יוצאות מהתנור הן עדיין רכות).
11. למרוח מעל חצי מהמרובעים ממרח רבית חלב קיטוגני ביתי ולשים מעליו מרובע נוסף.
12. להניח מעל מגש הגשה, ולפדר בממתיק אבקת סוכר ממש צמוד להגשה.
* לאחסן בקופסה אטומה במקרר.