top of page

עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות

50 דק' וזה מוכן!

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

10 דק' אפייה בתנור

12 עוגיות

עולם חומרי הגלם באפייה דלת פחמימה הוא עשיר, מגוון ומפתיע בכל פעם מחדש.
החל מקמחים ללא דגנים, ממתיקים, חומרי התפחה שהם לא שמרים ועד לממרחים!
מדהים כמה מאפים ומתכונים מופלאים ניתן להכין מממרחים.
הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מופלאות שהן על בסיס ממרח שקד
מתכון מעולה למי שבתזונה דל"פ ופחות מתחבר לטעם של הקמח שקדים, ופיתרון אש למי שאין לו שום ניסיון במטבח כי הוא קל קל קל !

מה חשוב שתדעו לגבי המתכון הזה?
1. אתם יכולים לגוון ולהוסיף לתערובת הבצק אגוזים וקינמון, חמוציות מיובשות ועוד ואפשר גם להשאיר את העוגיות כפי שהן וללא תוספות בכלל.
2. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאוד ולכן חשוב לחכות שהן יתקררו לגמרי לפני שמגישים אותן או מעבירים לכלי אחסון.

מצרכים:

1 כוס חמאת שקדים

‏‎1/3 כוס ממתיק

‏‎1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

‏‎1 כפית אבקת אפייה

‏‎1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

‏‎1 ביצה

‏‎80 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה)/שוקולד חלב או מריר ללת״ס

הכנה:

‏‎1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

‏‎2. בקערה לערבב ביחד את כל המרכיבים למעט השוקולד ולערבב היטב ליצירת תערובת אחידה וחלקה.

‏‎3. לקפל לתוך התערובת את שברי השוקולד.

‏‎4. ליצור מהתערובת 12 כדורי בצק (מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני כדי להקל על העבודה עם הבצק).

‏‎5. המלצה (לא חובה) - להכניס את כדורי הבצק אל המקפיא למשך 30 דקות.

‏‎6. אחרי 30 דקות להניח את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.

‏‎7. במידה ומוותרים על שלב המקפיא, מעבירים ישירות את כדורי הבצק אל התבנית ומשטחים בעדינות כל כדור בעזרת כרית כף היד.

‏‎8. ומכניסים לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.

‏‎9. לקרר לגמרי לפני ההסרה מהתבנית והגשה.

‏‎*לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל עד שבוע.

‏‎*ההבדל העיקרי בין האפשרות של המקפיא לאפשרות שבלי, היא שהעוגיות שנשמרות בצורה של כדור במקפיא שומרות על יותר נפח גם בזמן האפייה והן יוצאות קצת יותר שמנמנות.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page