מתכון שיכול לשמש אתכם כמתכון בסיס לעוגית וניל שתוכלו להעשיר עם שברי שוקולד ללא תוספת סוכר, שקדים, אגוזים ותבלינים.
מה חשוב לדעת?
1. במידה ואין לכם בהישג יד אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר, תוסיפו 1/2 כף ממתיק ו-1 כפית של תמצית וניל במקום.
2. במידה ואתם מחליטים לעשות את העוגיות יותר קטנות, תהיו קרובים לתנור כי יש מצב שתצטרכו להוציא אותן כבר אחרי 10-12 דק'.

מצרכים:
1.25 כוסות קמח שקדים (כוס ורבע)
3/4 כוס קוקוס טחון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה רכה (110 גרם)
1/4 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1 ביצה
1/3 כוס שברי שוקולד מריר ללת״ס
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. בקערה רחבה לערבב ביחד חומרים יבשים.
3. בקערה נפרדת לערבב ביחד חמאה עם ממתיק.
4. להוסיף לקערה של החמאה ביצה ולערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. להוסיף את תערובת היבשים לקערה של הרטובים ולערבב היטב.
6. לקפל את שברי השוקולד לתוך התערובת.
7. עם ידיים מעט רטובות לייצר מהתערובת כדורים (בערך כף תערובת לעוגייה).
8. לשטח את הכדורים בעדינות עם כרית כף היד.
9. לאפות 12-15 דק'.
*להמתין שהעוגיות יתקררו לגמרי לפני שמעבירים אותן מהמגש לאחסון או להגשה.