top of page

עוגיות סנדוויץ ריבה

45 דק' וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

12 דק' אפייה בתנור

22-23 עוגיות סנדוויץ׳

עוגיות שיש בהן 3 שכבות, במתיקות מאוזנת ועדינה, והן פינוק ועושר אמיתי בכל ביס.

אז מה יש לנו פה? עוגיות חמאה נפלאות מבצק דל פחמימה קל להכנה וביניהן ריבת פירות יער קיטוגנית מעולה.

מצרכים:

לריבת פירות יער:
2 כוסות אוכמניות קפואות
2-3 כפות ממתיק אבקת סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כף ג׳לטין

לעוגיות:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1/4 כפית מלח
1 ביצה L
40 גרם חמאה מומסת

הכנה:

ריבת פירות יער:
1.במחבת או סיר קטן לבשל על אש נמוכה-בינונית את האוכמניות (או כל פרי יער אחר), ביחד עם המים והממתיק.
2.לבשל את התערובת כ-15 דק׳, עד שהנוזלים שבה מצטמצמים, הממתיק נמס ומתחיל להתקבל מרקם של ממרח.
3.להעביר את התערובת אל מעבד מזון ולהוסיף את הג׳לטין.
4.לטחון ביחד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5.להעביר לכלי אחסון לקירור ולהתמצקות של הריבה.

הכנה והרכבה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את הרכיבים היבשים.
3. להוסיף לתערובת את החמאה המומסת ואת הביצה.
4. לערבב היטב עד ליצירת כדור בצק יציב ונוח לעבודה.
5. להניח את הבצק בצד להתייצבות למשך 10 דק׳.
6. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של 3-4 מ״מ (לא דק מידי).
7. בעזר קורצן עגול של עוגיות לסמן את חיתוך העוגיות בבצק.
8. בעזרת תרבד להרים את עיגולי הבצק שנוצרו ולהעביר אל תבנית האפייה (אפשר להכניס את משטח הבצק עם סימון העיגולים אל המקפיא למשך 10 דק׳, לפני העברת עיגולי הבצק אל תבנית האפייה).
9. את שאריות הבצק שנותרו מסביב לעיגולים, לאסוף מחדש לכדור בצק ולרדד שוב בין ניירות אפייה ולקרוץ מהם עיגולי בצק נוספים.
10. להכניס אל התנור לאפייה של 10-12 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה.
11. אחרי צינון מוחלט של העוגיות, להתחיל במשימת ההרכבה.
12. לשים מעל מחצית מהעוגיות כפית ריבה גדושה ולהניח מעל עוגייה נוספת ובכך ליצור עוגיית סנדוויץ׳.
13. לפדר את העוגיות בממתיק אבקת סוכר ולהגיש.
*ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפ׳ החדר או בקירור.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page