יש הרבה מאוד גרסאות לעוגיות מגולגלות, אבל כאלה שהן ללא גלוטן עם בצק ללא תוספת סוכר הן יותר נדירות.
מה מיוחד בעוגיות האלה מעבר לעובדה שהן דלות פחמימה? הבצק שלהן על בסיס גבינה!
זו למעשה גרסה מתוקה לבצק "פאט הד" שמקבל הפעם תוספת של מתיקות עדינה בעזרת ממתיק. הבצק הזה יכול לשמש אתכם כבסיס לעוגיות "רגילות" ללא תוספות או לעטוף בתוכו תוספות כמו שוקולד, ריבה ואגוזים.

מצרכים:
לבצק:
150 גרם מוצרלה מגורדת
80 גרם גבינת שמנת
1 כוס קמח שקדים
4 כפות גדושות של קמח קוקוס
1.5 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס (כף וחצי)
1 ביצה Medium
2 כפות חמאה מומסת
1 כף ממתיק אבקת סוכר
למילוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר או חלב ללת״ס, חתוך לשורות
2 כפות חמאה מומסת
1 כף ממתיק אבקת סוכר לקישוט לפני ההגשה
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה שמתאימה למיקרו, להמיס ביחד גבינת מוצרלה וגבינת שמנת,
לקבלת תערובת נוזלית (יחסית) ואחידה.
3. בקערה נוספת לערבב קמח שקדים, קמח קוקוס ואינסטנט פודינג.
4. להוסיף את חצי מתערובת הקמח שקדים לתערובת הגבינה. לערבב
לאיחוד. להוסיף את הביצה, לערבב וללוש. להוסיף את מה שנותר
מתערובת הקמח שקדים לערבב וללוש לקבלת כדור בצק. להניח את
הבצק בקירור למשך כ-10 דק'.
5. להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד בין 2 ניירות אפייה לגובה של כחצי
ס"מ.
6. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה לחתוך את הבצק בקו רוחבי ל-2 מלבנים.
כל מלבן לחתוך למשולשים, 4-5 מכל מלבן.
7. להעביר את המשולשים אל תבנית אפייה המרופדת. להניח בבסיס של
כל משולש שורה של שוקולד ולגלגל לצורה של "מגולגלת"/קוראסון.
8. להבריש את המגולגלות עם מעט חמאה מומסת (זה יתן לעוגיות צבע יפה
באפייה).
9. להכניס לתנור למשך 15-20 דק', עד לקבלת הזהבה.
10. להמתין שיתקרר ו"לפדר" עם ממתיק אבקת סוכר.