top of page

עוגיות טחינה בעשר דקות

20 דק' וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

10 דק' אפייה בתנור

13-15 עוגיות

טחינה היא חומר גלם נפלא שמעבר לזה שהיא טעימה בטירוף כשלעצמה, הא מקבלת קשת גוונים של טעמים במאפים שונים, כמו לחמים, עוגות ועוגיות. במתכון הזה היא מככבת במלוא הדרה בעוגיות כל כך פשוטות להכנה וכל כך טעימות.
המלצה שלי - אחרי שהעוגיות מתקררות תעבירו אותן על מגש למקפיא לפחות לשעה. תשמרו אותן במקרר או במקפיא עד להגשה. זה יוצא פגז!

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה

140 גרם טחינה גולמית

2 כפות ממתיק

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס/2 כפות ממתיק סוכר וניל

2 ביצים

60 גרם קמח קוקוס

1-2 כפות קמח שקדים (לעיבוי הבלילה במידת הצורך)


לקישוט:

30 גרם שוקולד מריר ללת״ס 

הכנה:

1. לחמם תנור ל-175C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעט משומן מעל.

2. בקערה גדולה לערבב ביחד טחינה, ממתיק וחמאה רכה.

3. להוסיף לתערובת ביצים ותמצית וניל ולהמשיך לטרוף ביחד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. להוסיף לתערובת קמח קוקוס ולהמשיך לערבב עד לקבלת בלילה סמיכה אבל לא נוזלית (במידה והבלילה עדיין נוזלית, להוסיף, עוד 1-2 כפות קמח שקדים).

5. להרטיב מעט את הידיים וליצור עוגיות, 1-2 כפות לעוגיה.

6. לאפות 10-12 דקות .

7. לזלף מעט שוקולד מומס מעל ולהמתין שיצטנן לגמרי לפני שמגישים או מאחסנים.

*ממליצה לשים במקפיא לשעה לפחות. אפשר להמשיך לאחסן במקפיא או במקרר.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page