אין יותר נכון מהמשפט המפורסם "לימון מוסיף המון"! וגם במתכון הזה תוכלו להתענג על השילוב הנפלא בין הטעם המתוק לחמיצות העדינה של הלימון.
הסוד לרכות הנפלאה של העוגיות האלה טמונה בכמות החמאה שיש פה וגם הקסנטן גאם תורם למרקם הרך והנפלא של העוגיה.
לחיי השילובים המנצחים!

מצרכים:
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1/3 כוס קמח קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קסנטן/גואר גאם
1 כוס חמאה לא מלוחה, מומסת ובטמפ' חדר (240 גרם)
1/2 כוס ממתיק
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1 ביצה גדולה
מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים (כ-40 מ״ל)
3 כפות ממתיק אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה, מלח וקסנטן גאם.
3. בקערה נוספת לטרוף ביחד חמאה, ממתיקים, ביצה ומיץ לימון.
4. בהדרגתיות להוסיף את תערובת היבשים לקערה עם תערובת החמאה/ביצים ולערבב היטב ליצירת תערובת אחידה ובצקית.
5. ליצור מהתערובת כ-18 כדורים בגודל אחיד.
6. להרטיב מעט את הידיים ועם החלק התחתון של כף היד ללחוץ מעט על כדורי הבצק ולשטח אותם.
7. להכניס לתנור ל-20 דק' אפייה, עד לקבלת הזהבה.
8. לצנן לגמרי ולפדר במעט אבקת סוכר לפני הגשה או העברה לכלי איחסון.
* לאחסן בכלי סגור בקירור עד כשבוע.