עוגיית חמאה עם מרקם מוצלח במיוחד שיכול להתאים גם כבסיס לעוגת קרם/גבינה.
מבחינת הטעמים יש פה אפשרות לשחק עם תמציות טעמים (חשוב שתראו שהן ללא תוספת סוכר). אני השתמשתי בתמצית מייפל, אפשר במקום לשים תמצית וניל, קינמון, שקדים ואפילו למשוך לצד ה"סיטרוסי" עם תמצית בטעם לימון.
מה עוד חשוב לכם לדעת לפני שתיכנסו למטבח?
ככל שהעוגייה תהיה דקה יותר כך זמן האפייה יתקצר והיא תצא יותר "קריספית".
בכל מקרה אני מציעה לא להתרחק מהתנור, מדובר בזמן אפייה קצרצר.

מצרכים:
1/4 כוס חמאה
3 כפות ממתיק (אפשר להמיר חלק מהכמות באבקת אינסטנט פודינג וניל ללת״ס)
1 כפית תמצית טעם - מייפל/וניל
1/4 כפית קסנטן/גואר גאם
1/4 כוס קמח שקדים
6 כפות קוקוס טחון (ללא סוכר)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית אפייה עם משטח סיליקון או נייר אפייה מעל.
2. בסיר קטן להמיס ביחד חמאה, ממתיק ותמצית טעם, לערבב ולחמם עד להמסה מוחלטת של הממתיק.
3. להוריד את הסיר מהאש ולפזר קסנטן גאם (בכל פעם קורט מתוך סך הכמות) תוך כדי ערבוב מהיר בעזרת מטרפה. אתם אמורים לקבל "רוטב קרמלי" במרקם מעט סמיך.
4. להוסיף לתערובת את קמח השקדים ואת הקוקוס. לערבב ולקפל לקבלת תערובת אחידה ו"בצקית".
5. הכנת העוגיות: לקחת כמות של כ-20 גרם תערובת לעוגיה (או 1 כפית גדושה) ועם ידיים מעט רטובות לגלגל לכדור ולהניח על משטח האפייה. שימו לב שהתערובת שומנית (זה בגלל הנוכחות הגדולה יחסית של החמאה).
6. אחרי שסיימתם ליצור כדורים, הגיע הזמן לשטח כל עוגיה.
אפשרות 1: להרטיב מעט את כפות הידיים ולשטח בעזרת החלק התחתון של כף היד.
האפשרות 2: להניח מעל נייר אפייה נוסף ולשטח בהפעלת לחץ בעזרת כלי שיש לו בסיס שטוח, כמו למשל קערה או צלחת קטנה.
*אני באופן אישי אוהבת שהעוגיות מאוד דקות וקריספיות, ניתן כמובן להשאיר אותן יותר עבות ו"בשרניות".
7. להכניס לתנור לאפייה של 7-9 דק', עד להזהבה.
* חשוב מאוד ! צריך לתת לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמסירים אותן ממגש האפייה ומעבירים לאחסון או להגשה. אם תגעו בהם כשהן עוד חמות, הן יתפרקו לכם