מדובר במתכון לעוגיית חמאה פשוטה וטובה, בשילוב המד ויק בין קריספיות, רכות ומתיקות עדינה.
ובין אם תכינו אותה בצורה של לב, עיגול או מרובע, היא לגמרי הולכת להיכנס לספר המתכונים הקבוע שלכם, בתור עוגיות החמאה הקיטוגניות הטובות ביותר שיצא לכם להכין!

מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת”ס
1/4 כפית מלח
1 ביצה L
2.5 כפות חמאה מומסת (כ-40 גרם חמאה)
חופן נטיפי שוקולד ללת"ס (אפשר גם שברי שוקולד ללת״ס קטנים יחסית)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, ממתיקים ומלח.
3. להוסיף לתערובת היבשים את הביצה ואת החמאה המומסת ולערבב היטב עד ליצירת כדור בצק.
4. ללוש את הבצק שהתקבל.
5. להוסיף אל הבצק את נטיפי השוקולד וללוש עוד כמה פעמים עד לשילוב מוחלט של השוקולד בתוך הבצק. להניח את הבצק בצד להתייצבות למשך כ-10 דק’.
6. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של 3-4 מ”מ (לא דק מידי).
7. בעזרת קורצן בצורה של לב לסמן לבבות על פני משטח הבצק.
8. להכניס את המשטח המסומן למקפיא ל-7-8 דק’.
9. להוציא את המשטח המסומן מהמקפיא ובעזרת תרבד קטן להרים בעדינות את הבצק שנותר מסביב ללבבות המסומנים.
10. להעביר את לבבות הבצק אל תבנית אפייה עם נייר אפייה. את הבצק הנותר ללוש שוב, לרדד ולסמן בו לבבות נוספים. כך שוב ושוב עד לגמר הבצק.
11. להכניס לתנור לאפייה של כ-15-18 דק’, עד להזהבה קלה.
* לצנן לגמרי לפני איחסון או הגשה.