top of page

עוגיות דאבל שוקולד ללא קמח

30 דק' וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

12 דק' אפייה בתנור

10-12 עוגיות

אני עפה על מתכוני מאפים שהם ללא קמח, זה תמיד מרגיש לי כמו פלא כזה, של מרכיבי גלם מופלאים שמתגבשים למתכון מוצלח, גם ללא עזרתו של אבי מרכיבי האפייה, הלוא הוא הקמח.
העוגיות האלה עשירות בטעם, מעט קריספיות בחוץ ורכות מבפנים, והן באחריות עוגיות השוקולד הכי טעימות שתכינו ותאכלו !

מצרכים:

1/2-3/4 כוס ממתיק (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
2 כפות גדושות של אבקת קקאו אורגני + 1 כף גדושה של אבקת אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס (סה"כ 1/3 כוס של אבקת קקאו ואינסטנט פודינג ביחד)
1/4 כפית מלח
2 חלבונים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חמאת שקד
1/2 כוס נטיפי/שברי שוקולד מריר ללת״ס
חופן אגוזי פקאן קצוצים גס


לקישוט (לא חובה):
1 אבקת כף אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס 

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה לערבב ביחד רכיבים יבשים - ממתיק, אבקת קקאו, מלח ואינסטנט פודינג שוקולד.
3. להוסיף לתערובת חלבונים ותמצית וניל ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה (בהתחלה התערובת פירורית ומעט יבשה, אבל ממשיכים לערבב ובסוף מגיעים למרקם אחיד ו"רטוב").
4. להוסיף לתערובת את חמאת השקדים ולערבב היטב לקבלת תערובת סמיכה-בצקית.
5. לקפל אל התערובת את השוקולד והפקאן.
6. להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתערובת כדורים (11-12). בערך כף גדושה של תערובת לעוגייה.
7. בעזרת כרית כף היד לשטח בעדינות את הכדורים ל"צורה" של עוגייה.
8. להכניס לתנור לאפיה של 10-11 דק'.
* לצנן את העוגיות לגמרי לפני שמעבירים להגשה או לאחסון.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page