למרות שהיא נחשבת בריאה ומזינה, הגרנולה איננה חלק מהתזונה הדלת פחמימה, והאמת שמעבר לתדמית הבריאה שלה, היא מלאה בפחמימה ונמכרת בעיקר בחטיפים מפוצצים בסוכר. ומכאן מגיע המתכון שלי לעוגיות גרנולה, בלי גרנולה כמובן.
עוגיה שמתפצפצת לה בפה במתיקות עדינה ורמיזה של קינמון. טעימה, משביעה ולגמרי סוגרת פינה ליד הקפה של אחר הצהריים.
מה כדאי שתדעו כאן?
שאם בא לכם אפשר להוסיף לתערובת חמוציות ללא תוספת סוכר, גרעינים ועוד תוספות שאתם חושקים בהן כשאתם חולמים על עוגיות גרנולה.
מצרכים:
1 כוס קוקוס טחון
3/4 כוס שקדים/אגוזים (100 גרם)
1 כוס קמח שקדים
1 כף קמח קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת
1/4 כוס ממתיק + 1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת"ס
1 ביצה בטמפ' החדר
1/2 כפית וניל
1/4 כוס שברי שוקולד מריר ללת״ס
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. במעבד מזון לערבב ולטחון ביחד קוקוס ושקדים עד לקבלת טקסטורה של "פתיתי" גרנולה.
3. להוסיף למעבד מזון קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה, קינמון ומלח. לתת עוד 2-3 פולסים קצרים לערבוב.
4. בקערה גדולה לטרוף ביחד את החמאה המומסת עם הממתיק/ים.
5. להוסיף לתערובת של החמאה ביצה ותמצית וניל ולערבב .
6. להוסיף לקערה של הרטובים את תערובת הקמחים ולערבב עד לקבלת תערובת בצקית רכה.
7. לקפל לתוך התערובת את שברי השוקולד.
8. לשמן או להרטיב מעט את כפות הידיים ולייצר כדורים (כף תערובת לכדור) ולהניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה. לתת "מעיכה" עם כרית כף היד.
9. להכניס לתנור לאפייה ל-15 דק', עד שמזהיב.