מתכון נפלא לעוגיות בריאות רכות ומפתיעות.
מה כדאי לכם לדעת לגבי המתכון הזה?
1. העוגיות האלה יהיו נהדרות גם בלי תוספות או לחילופין עם שוקולד (ללת"ס).
2. חשוב לצנן את העוגיות לגמרי לפני ההגשה כדי שיתמצקו ולא יתפוררו.
3. ישר תחלקו לשכנים ולחברים.. כי קשה להפסיק לאכול אותן ...

מצרכים:
1.25 כוסות קמח שקדים (כוס ורבע)
3/4 כוס קוקוס טחון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה רכה-מומסת
1/4 כוס ממתיק
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1/4 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1/2 כוס של תערובת של חמוציות מיובשות ללת"ס , פיסטוקים, אגוזי פקאן- קצוץ גס
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית עם נייר אפיי מעל.
2. בקערה בינונית לערבב רכיבים יבשים (קמח שקדים, קוקוס טחון, אינסטנט פודינג, אבקת אפייה ומלח).
3. בקערה נפרדת להקציף חמאה עם ממתיק.
4. להוסיף לתערובת ביצה ותמצית וניל.
5. להוסיף את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ולערבב ביחד עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
6. לקפל אל התערובת את החמוציות/אגוזים/שקדים/פיסטוקים.
7. להרטיב מעט את הידיים וליצור כדורי בצק (כ-1 כף גדושה של תערובת לעוגייה).
8. כל כדור בצק "למעוך" מעט בעזרת שורש כף היד, ליצירת עיגול.
9. להכניס לתנור לאפייה של 12-15 דק', עד להזהבה של העוגיות.
* לצנן את העוגיות לגמרי לפני הגשה/אחסון.