שוקולדיות ומנחמות בטירוף-העוגיות האלה יושבות בול תחת ההגדרה של ללכת בלי ולהרגיש עם.
10 דק' הכנה ואפשרות קלילה לגרסה טבעונית.
מה חשוב שתדעו כאן?
העוגיות יוצאות רכות מהתנור ומגיעות להתמצקות סופית בקירור, ולכן גם אם נראה לכם שאחרי 11-12 דק' אפייה הן עוד לא מוכנות, תוציאו אותן מהתנור כי הן כבר מוכנות.
מה עוד? תחכו שהעוגיות יתקררו לגמרי לפני שאתם עוטפים אותן באבקת ממתיק.
מצרכים:
1 כוס קמח שקדים
2 כפות אבקת קקאו / 1 כף אבקת קקאו אורגני + 1 כף אבקת שוקו ללא תוספת סוכר
1/4 כפית מלח
1/8 כפית אבקת סודה
1/4 כוס שברי שוקולד מריר ללת״ס
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
2 כפות חלב שקדים
1 כף חמאה מומסת
**למתכון טבעוני, להמיר בכף שמן MCT או שמן קוקוס או כף נוספת של תחליף לחלב**
1 כף ממתיק אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. לערבב ביחד את כל המצרכים לקבלת תערובת אחידה (למעט שברי השוקולד).
3. אם התערובת נוזלית מידי לשים אותה במקרר כמה דק' עד שתערובת מתמצקת. במידה והיא יבשה מידי להוסיף לה מעט מים.
4. להרטיב את הידיים וליצור כדורים. במרכז כל כדור ליצור גומה ולשים 1-2 חתיכות קטנות של שוקולד ולגלגל שוב לכדור. להניח על משטח האפייה ולמחוץ בעדינות עם כרית כף היד. להכניס לתנור ל-11-12 דק'.
5. לפדר או לגלגל באבקת סוכר ממתיק.